Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! (video & photos)

Συλλήψεις αξιωματούχων της ΦΙΦΑ για βαριά αδικήματα από το FBI

Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! (video & photos)

Συλλήψεις αξιωματούχων της ΦΙΦΑ για βαριά αδικήματα από το FBI


Σείεται το παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τις αποκαλύψεις για τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
 
Η έρευνα του FBI που τρέχει από το 2011 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη οι Αρχές έχουν συλλάβει 6 αξιωματούχους, ανάμεσά τους κι ένας ελληνικής καταγωγής.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες προέρχονται από τα ανώτατα κλιμάκια της Ομοσπονδίας και αποτελούν άτομα από το στενό περιβάλλον του Μπλάτερ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι αντιπρόεδροι Τζέφρι Γουέμπ και Ευγένιο Φιγερέδο και το πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Τζακ Γουόρνερ θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες.
 
Σύμφωνα με το BBC, οι Γουέμπ και Φιγερέδο βρίσκονται ήδη ανάμεσα στους συλληφθέντες, όπως και οι Εντουάρντο Λι (Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα) και Χοσέ Μαρία Μαρίν (μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας).
 
 
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα άτομα σχετίζονται με φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος, εκβιασμοί, απάτες, δωροδοκία καθώς επίσης και σκάνδαλα που αφορούν τις υποψηφιότητες για τη διεξαγωγή των Παγκοσμίων Κυπέλλων και τη διαχείριση εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων την τελευταία 20ετία.
 
Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για μία διευρυμένη διαφθορά στους κύκλους της FIFA, η οποία προετοιμάζεται για την εκλογή προέδρου την προσεχή Παρασκευή, με τον Σεπ Μπλάτερ να διεκδικεί για πέμπτη φορά την προεδρία.
 
Σύμφωνα με τους New York Times κατηγορούνται 14 άτομα. Αυτοί είναι: Τζέφρι Γουέμπ, Ευγένιο Φιγερέδο, Τζακ Γουόρνερ, Εντουάρντο Λι, Χούλιο Ρότσα, Κώστας Τάκκας, Ράφαελ Εσκίβελ, Χοσέ Μαρία Μαρίν, Νικολάς Λεόζ, Αλεχάντρο Μπουρθάκο, Άαρον Ντάβιντσον, Ούγκο Τζίνκις, Μαριάνο Τζίνκις και Χοσέ Μαργκούλιες. 

 
 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα