Μια -αν μη τι άλλο- ειλικρινή συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Παππάς στους οργανωμένους της Θύρας 13. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πέταξε ατάκες που θα συζητηθούν, καθώς δεν… φοβήθηκε να πει τίποτα απολύτως, ούτε καν να κρατήσει τα προσχήματα σε ορισμένα θέματα. Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από όσα είπε στο ραδιόφωνο της Θύρας 13.

Για την αλλαγή προπονητή (σ.σ. απόλυση Ιβάνοβιτς): «Σε κάθε αλλαγή προπονητή το κίνητρο ανεβαίνει γιατί έρχεται ένας νέος και θέλεις να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου. Η κατάσταση την οποία άφησε ο προηγούμενος προπονητής δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, η εικόνα μιλάει από μόνη της».

Για τους παίκτες που προτιμούσε ο Ιβάνοβιτς: «Ήρθε νέος κόουτς, επέλεξε κάποιους παίκτες και ήταν λογικό να ζήσει και να πεθάνει με αυτούς. Υπήρχαν προβλήματα. Σαν προπονητή δεν μπορώ να τον κρίνω. Είναι πολύ καλός και ειλικρινής άνθρωπος με καθαρό βλέμμα. Δεν ήμουν και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του, όμως όταν έφυγε αισθάνθηκα άσχημα. Έχασε τη δουλειά του».

Για το στιλ προπόνησης του Ιβάνοβιτς: «Έδινε βαρύτητα στη φυσική κατάσταση, στο ένστικτο και στο ταλέντο του παίκτη. Πρέπει να υπάρχει καθοδήγηση όμως. Φαινόταν απέναντι σε άμυνες καλά οργανωμένες ότι είχαμε θέματα».

Για το κλίμα μετά τις ήττες: «Το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Ο καθένας αντιμετωπίζει αλλιώς τα πράγματα. Αν ο Ιβάνοβιτς έχανε στην Ταού, δεν υπήρχε κάτι άλλο να του πουν. Πήγαινε σπίτι του. Εδώ είναι αλλιώς».

Για το σύνθημα που έχει βγει με το όνομά του: «Το όνομα μου είναι εμπορικό, κάνει ομοιοκαταληξία. Δεν χρειάζεται να σου περιγράψω πόσο ωραίο συναίσθημα είναι. Είναι μακρινό σενάριο το να είμαι ηγέτης. Να είμαστε καλά και βλέπουμε».

Για το ότι ήταν στον πάγκο στην τελευταία φάση στο ματς με τη Ζαλγκίρις: «Θες να ξύσεις πληγές; Δεν με νοιάζει να ξεκινάω τα ματς, μ’ αρέσει να τα τελειώνω. Ήταν η απόφαση του προπονητή».

Για την αλλαγή εικόνας της ομάδας: «Αυτή η ομάδα απαρτίζεται από παιδιά χωρίς εμπειρία στο επίπεδο αυτό. Μπήκαμε με ενθουσιασμό, κάναμε καλά ματς. Για να έχεις διάρκεια πρέπει να έχεις πλάνο και στρατηγική. Μάλλον δεν το είχαμε. Κάποια στιγμή έφυγε ο ενθουσιασμός, έπεσε η απόδοσή μας».

Για τον Λαουάλ: «Δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ. Έκανε προπόνηση, προσπαθούσε».

Για Μόργκαν και Κούπερ: «Φαίνεται δυνατό κορμί ο Μόργκαν, τον Κούπερ τον γνωρίζω κι εγώ. Ο Κούπερ είτε βάζει τη μπάλα στο καλάθι είτε τη δίνει να τη βάλει άλλος».

Για το κλίμα στην ομάδα και στον πάγκο: «Όλοι μεταξύ μας έχουμε άριστη σχέση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ομάδα. Αν υπάρχει αγωνιστικό παράπονο, άλλοι μπορούν να υποκριθούν, άλλοι όχι. Εγώ δεν μπορώ. Μπορεί να βγω και να στραβώσω λίγο. Μπορεί να είναι λάθος, έτσι είναι. Λίγοι μπορούν να έχουν και τους 10-12 παίκτες χαρούμενους».

Αν μπορεί να γίνει Διαμαντίδης: «Δεν θα ακούσεις κάτι τέτοιο από το στόμα μου ποτέ. Εγώ το έχω ονειρευτεί. Το σίγουρο είναι ότι θέλω. Δεν μπορώ να σου πω αν θα τα καταφέρω ή όχι».

Για τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Είναι ένας πολύ ικανός προπονητής με τον οποίο δεν θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ».

Σε ποιο Ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού θα ήθελε να είναι αποστολή: «Δυο θα ήθελα. Το ένα στη Μπολόνια το θεωρώ το πιο μάγκικο και καρυδάτο. Το άλλο μέσα στην Αθήνα με 20.000 να κρέμονται είναι άλλο συναίσθημα».

Ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης: «Μεγάλωσα με Μποντιρόγκα. Ένιωθες ασφάλεια όταν είχε τη μπάλα».

Αν μετανιώνει για κάτι: «Εκ του αποτελέσματος είναι λάθος το ότι επέλεξα να πάω τότε στη Μπιλμπάο γιατί έχασα έναν χρόνο μπάσκετ, πραγματικά δεν έπαιξα έναν χρόνο. Με πήγε πίσω. Γίνονται λάθος επιλογές στη ζωή».

Ποιον κόουτς θεωρεί καλό: «Ο Σφαιρόπουλος είναι πάρα πολύ καλός κόουτς. Σοβαρός και μετρημένος. Ποτέ δεν θα δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Είναι κόουτς που εκτιμώ. Έχω φτάσει σε σημείο να πω ότι του έκανα τη ζωή δύσκολη και αναγνωρίζω το λάθος μου».

Ποιος θέλει να πάρει την Ευρωλίγκα: «Θέλω να το πάρει η ΤΣΣΚΑ και εύκολα για να καταλάβουν όλοι με τι είχαμε να κάνουμε στη σειρά των πλέι οφ».

Ποιον κόουτς θα ήθελε του χρόνου: «Δεν μπορείς να πάρεις ένα προπονητή που στηρίζεται στους ψηλούς και να μην έχουμε τρομερούς ψηλούς. Θεωρώ ότι και οι Έλληνες είναι καλοί προπονητές. Ο Σφαιρόπουλος που είπα πριν είναι στον Ολυμπιακό, ο Μαρκόπουλος είναι πολύ καλός κόουτς έχω συνεργαστεί μαζί του».