Οι μέρες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό έμοιαζαν να λιγοστεύουν από τις εμφανίσεις της ομάδας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την πιο ακριβή ομάδα της Ευρώπης. Οι δηλώσεις τόσο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου περί πλάνου και αγωνιστικής εικόνας, όσο και του Μάνου Παπαδόπουλου, ήταν σχεδόν… σαφέστατες και προδίκαζαν το μέλλον.

Τώρα τι γίνεται; Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης που είχε διαδεχθεί τον Αργύρη Πεδουλάκη, μάλλον έχει αρνηθεί αυτή τη φορά. Οπότε… Μανωλόπουλος και βλέπουμε.

Τι άφησε όμως πίσω του ο Ιβάνοβιτς και ποιοι είναι ουσιαστικά οι λόγοι απομάκρυνσής του; Για την ιδιοκτησία και τη διοίκηση του εξάστερου, ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός στο τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον καλύτερο και πιο πλήρη Ολυμπιακό. Σε αυτό, βάλτε και την “ατυχία” του Μαυροβούνιου προπονητή με τη “σύλληψη” Γκιστ για… μαριχουάνα.

Όταν ήρθε ο Ιβάνοβιτς, το πλάνο προέβλεπε ανάδειξη νέων παιδιών για τον Παναθηναϊκό της επόμενης δεκαετίας, χωρίς απαιτήσεις για τίτλους. Η πράξη, ωστόσο, άλλα έδειξε. Σε αυτό το πλάνο, πρέπει να ειπωθεί, ήρθε να κολλήσει η οικονομική κρίση και κάπως έτσι καμουφλαρίστηκαν και ανακοινώθηκαν τα παραπάνω.

Ωστόσο, η πορεία έδειξε ότι -σύμφωνα με τη διοίκηση- ο προπονητής «δεν εξυπηρέτησε το πλάνο». Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι πράσινοι πέτυχαν μια μεγάλη νίκη επί της Γαλατά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έριξε τη βόμβα με επίσημη δήλωσή του, κατακρίνοντας το γεγονός ότι το «πλάνο δεν προχωράει όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί». Τα ίδια είπε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Η αλήθεια κρύβεται πάντα κάπου στη μέση. Κι αυτό, διότι οι πράσινοι είχαν αποδυναμώσει το ρόστερ τους με την πολιτική της… οικονομικής κρίσης. Ο Παναθηναϊκός δεδομένα δεν είχε… ποιότητα. Μπορεί στο πρώτο μισό της σεζόν να τα κατάφερνε, εξαιτίας και της πολύ καλής παρουσίας των Παππά, Γιάνκοβιτς (αυτό πιστώνεται στον Μαυροβούνιο), η συνέχεια όμως δεν ήταν η ίδια. 

Ενα σημαντικό λάθος του Ιβάνοβιτς, ήταν το ότι… έχασε τον Διαμαντίδη. Όσοι παρακολουθούν στενά τον Παναθηναϊκό, είχαν παρατηρήσει ότι ο 3D είχε μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα σε σημαντικούς αγώνες. Και η αλήθεια είναι ότι οι δυο τους ποτέ δεν κατάφεραν να βρουν την απόλυτη κοινή γραμμή. Επίσης, στον Μαυροβούνιο κόουτς χρεώθηκε ο Ντε Μάρκους Νέλσον, μια επιλογή δική του, που τον εξέθεσε στο παρκέ.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε ως εδώ με την αλήθεια να έχει αποτυπωθεί στις παραπάνω αράδες, με τα όποια συν και πλην των δύο πλευρών (Παναθηναϊκού-Ιβάνοβιτς). Τα σχόλια δικά σας..