Υπάρχουν εστιατόρια ανά τον κόσμο που έχουν σκαρφιστεί διάφορους εκκεντρικούς τρόπους προκειμένου να “τραβήξουν” πελατεία: από το ντεκόρ τους μέχρι τον τρόπο που κάνουν το σέρβις. Σε ένα από αυτά, έχουν ντύσει το προσωπικό που σερβίρει νίντζα, τη στιιγμή που σε ένα άλλο το σέρβις και η κατανάλωση του μενού γίνεται μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Ωστόσο η εφευρετικότητα και οι φαεινές ιδέες που έχουν -οι ασχολούμενοι με την εστίαση- στο διάκοσμο και τον τρόπο λειτουργίας, συνεχίζει συνεχώς να μας ξαφνιάζει. Πολλές φορές ευχάριστα και με αρκετή δόση χιούμορ…
 

1. Modern toilet restaurant, Ταϊβάν




Στη περιοχή Datong της Taipei στην Ταϊβάν υπάρχει το Modern toilet restaurant. Είναι ένα σύγχρονο μεν, πολύ εκκεντρικό δε εστιατόριο. Τα πιάτα του, τα διαφόρων μεγεθών μπωλ, οι πιατέλες του, είναι όλα τους μικρά αντίγραφα σκευών τουαλέτας. Το φαγητό σου μπορεί να είναι  σερβιρισμένο σε ομοίωμα λεκάνης, το παγωτό σε σκεύος σχήματος ουρητήρα. Οι καρέκλες είναι λεκάνες τουαλέτας ή σκεύος μπιντέ. Πάντως το εστιατόριο κάθε άλλο παρά μίζερο είναι και οι κρατήσεις του πολύ μεγάλες.

 

2. Craters restaurant, Λάος

Εάν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος στην Phonsavon του Λάος μπορείς να φας καλά στο εστιατόριο Craters. Η ιδιαιτερότητα είναι στο ντεκόρ του χώρου που αποτελείται από κελύφη βομβών από τον πόλεμο του Βιετνάμ, όπου οι Αμερικάνοι δεν είχαν φανεί φειδωλοί στην ρίψη τους. Βρίσκεται δε, δίπλα από μια υπηρεσία που δίνει πληροφορίες στον κόσμο για το πώς να απενεργοποιείς ενεργές βόμβες, διότι υπάρχουν στην περιοχή πολλές εναπομείνασες ενεργές από τον πόλεμο.
 

3. El Diablo restaurant, Ισπανία

Βρίσκεται στο Teguise της Ισπανίας σε ένα σημείο το οποίο δεν μπορείς να το πεις καταθλιπτικό, αλλά σίγουρα άσκοπα επικίνδυνο. Ο λόγος είναι ότι το El Diablo βρίσκεται στην κορυφή ενός ενεργού ηφαιστείου και το μαγείρεμα του φαγητού γίνεται από την θερμοκρασία του μάγματος που βρίσκεται από κάτω του. Σίγουρα είναι ένας πολύ macho τρόπος μαγειρέματος…

 

4. The New Lucky restaurant, Ινδία

Βρίσκεται στο Ahmadabad της Ινδίας όπου τα νεκροταφεία θεωρούνται τυχερά μέρη. Το εστιατόριο είναι χτισμένο μέσα σε ένα νεκροταφείο όπου οι τάφοι και οι σαρκοφάγοι βρίσκονται σε κοινή θέα ανάμεσα στα τραπέζια που τρώνε οι πελάτες. Το νεκροταφείο προϋπήρχε και ο επιχειρηματίας εις γνώσιν του πήγε και κατασκεύασε το εστιατόριο στο μακάβριο αυτό μέρος.

 

5. Alcatraz ER, Ιαπωνία



Βρίσκεται στη Shibuya της Ιαπωνίας. Ούτε το κιτς ντεκόρ, ούτε το φρικιαστικό feeling του χώρου το κάνει να έχει πολύ μεγάλη κίνηση σε πελατεία. Η ατραξιόν είναι το περιφερόμενο «τέρας» που κάνει διάφορα ακραία πράγματα. Το όλο περιβάλλον είναι κάτι ανάμεσα από ψυχιατρείο και σπίτι φαντασμάτων. Τα ποτά σερβίρονται μέσα σε κρανία ή υπερμεγέθεις σύριγγες.

 

6. The Star Catcher, Ταϊβάν

Βρίσκεται στην Taipei, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Το Star Catcher είναι ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο την κορυφή της καμινάδας ενός αποτεφρωτηρίου σκουπιδιών. Η όλη κατασκευή τροφοδοτείται ενεργειακά από την καύση των σκουπιδιών και είναι εφοδιασμένη με ισχυρότατα φίλτρα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ίχνος κακοσμίας σε όλους τους χώρους.

 

7.  Funny sex restaurant, Ταϊβάν

Βρίσκεται στη Kaohsiung της Ταϊβάν. Τα φαγητά κατασκευάζονται έχοντας σχήμα γεννητικών οργάνων και σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει συνειρμούς με το σεξ.