Η πρώην υπουργός Τουρισμού και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σίγουρα ανάμεσα στα πιο δημοφιλή πρόσωπα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Απριλίου 1975 και είναι δικηγόρος. Είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του εκλιπόντος Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Νομού Ρεθύμνης & Υπουργού και της Ελένης Κεφαλογιάννη, δικηγόρου, ενώ από το 2010 είναι παντρεμένη με τον Μάνο Πενθερουδάκη.

Το 2007 και το 2009 εξελέγη Βουλευτής του Νομού Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, είναι η μοναδική γυναίκα που έχει εκλεγεί Βουλευτής στην Κρήτη με τη Νέα Δημοκρατία. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εξελέγη πρώτη σε ψήφους Βουλευτής, στην περιφέρεια Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.  Επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη πρώτη σε ψήφους Βουλευτής, στην περιφέρεια Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτηριστικό της κυρίας Κεφαλογιάννη είναι βέβαια και η εντυπωσιακή της παρουσία, καθώς σε κάθε της εμφάνιση με το ντύσιμό της μαγνητίζει τα βλέμματα.

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές τις εμφανίσεις που συζητήθηκαν είναι οι εξής: