Είναι από τις φυσιογνωμίες που λατρεύεις. Ξέρεις (και ξέρει) ότι έχει μπλέξει για τα καλά και μόλις μιλήσεις μαζί του στο τηλέφωνο, θες να αθωωθεί, απλά για να συνεχίσει να υπάρχει στην ποδοσφαιρική ζωή μας.

Είναι ο Γιάννης Κομπότης. Η πιο cult φιγούρα της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, μην πω και ολάκερου του ελληνικού football. Ο Κομπότης, λοιπόν, αντίκρισε το… σκληρό πρόσωπο της δικαιοσύνης. Κατηγορείται για δωροδοκία-δωροληψία και του απαγορεύτηκε, έπειτα από συμφωνία ανακριτή-εισαγγελέα η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Βέβαια, ο εν λόγω παράγοντας δεν είναι καν στο ΔΣ του Λεβαδειακού, οπότε η πορεία θα δείξει τι εστί στην πραγματικότητα η «ποινή» που του επεβλήθη μέχρι να μάθουμε αν τελικά θα τον καθίσει στο εδώλιο το δικαστικό συμβούλιο.

Εμείς, πάντως, θα φωνάξουμε για τον Γιάννη τον Κομπότη. Ήδη φτιάχτηκε ομάδα στο facebook. Γραφτείτε και πάρτε μέρος στην πορεία για τον μέγιστο αυτό παράγοντα, που όποιος έχει την τύχη να επικοινωνεί μαζί του, θέλει να βγει ένα βράδυ και να πιει κρασί παρέα.

Ο ίδιος λέει «όλα τα έχω κάνει, αλλά δεν έχω παίξει στοίχημα ποτέ». Θεός, απλά. Μοναδικός. Ακόμα και για τα κουράγια του. Σε μερικούς, μετά τα χθεσινά μαντάτα έλεγε «πάει, τελειώσαμε, ό,τι κάναμε κάναμε (άλλο να το διαβάζεις κι άλλο να το ακούς)» με τον δικό του τρόπο, όπως απολαυστικά έλεγε πριν από μερικές μέρες εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή: «Δεν έχω σχέση με όλα αυτά (όταν τον ρωτούσαν για την εγκληματική οργάνωση), ήρθα για ένα θέμα του Κωστούλα (σ.σ. προέδρου του Παναιτωλικού).

Je suis Κομπότης!