Πίσω στη μπασκετική σεζόν 1992-1993. Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ της Α1 και ο νικητής θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Λίγο πριν το τέλος όμως, 6:30 λεπτά πριν από την κόρνα της λήξης, ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς λήγει το “ματς” της ζωής του.
 
Ο παίκτης του Πανιωνίου χρεώθηκε με 5ο φάουλ. Εκνευρίστηκε και πήρε φόρα, σε μια στιγμή νεανικής επιπολαιότητας, πάνω στα νεύρα του. Χτυπάει το κεφάλι του στη μπασκέτα και πέφτει κάτω. Γρήγορα γίνεται αντιληπτό τι συνέβη και όλοι μαζεύονται από πάνω του. Ο 30χρονος Σέρβος αιμορραγεί: «Γιατρέ βοήθησέ με. Δεν νιώθω τα χέρια μου και τα πόδια μου», έλεγε κι όλοι είχαν παγώσει.
 


 
 
Μετά τη μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό η διάγνωση σοκάρει: «Διατομή του πέμπτου αυχενικού, τομή νωτιαίου μυελού». Η ζωή του κινδυνεύει. Ο Μπόμπαν υποβάλλεται σε επεμβάσεις και περνάει το υπόλοιπο της ζωής του σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεκατρία χρόνια άντεξε…
 
 
Στα 44 του και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Ρόδο ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Ο καπετάνιος κατευθύνθηκε προς τη Σύρο για να παρασχεθούν στον παλαίμαχο αθλητή οι πρώτες βοήθειες, αλλά ο Σέρβος πεθαίνει από καρδιακή εμβολή το βράδυ της 28ης Ιουνίου.