Αν υπάρχει ένας παίκτης, για τον οποίο μιλούν αυτή τη στιγμή όσοι ασχολούνται με την Α1, αυτός είναι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ του Αρη. Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος είναι κυριολεκτικά ο…. μισός πάλαι ποτέ αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ και η απόδοσή του έχει, αν μη τι άλλο, σημασία.

Τόση, που έχει αναγκάσει τη Μπαρτσελόνα όχι μόνο να ασχολείται μαζί του, αλλά να τον έχει προσεγγίσει φέρνοντας ως παράδειγμα και ακλόνητο επιχείρημα την πορεία που πήρε η καριέρα του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος κατέληξε στο ΝΒΑ, μετά την παραμονή του στη Βαρκελώνη.

Εκτός όμως από τους μπλαουγκράνα, για τον παίκτη του Αρη ενδιαφέρον έντονο δείχνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος χτίζει την ομάδα της επόμενης δεκαετίας, μαζεύοντας ότι καλύτερο υπάρχει “ελεύθερο” και δεν έχει καταλήξει στον Ολυμπιακό, με δεδομένο ότι η παλιά εξάστερη φρουρά των Ελλήνων, πνέει τα λοίσθια.


 

 

Ο Διαμαντίδης περπατάει τα 36, οπότε εκτός του Νίκου Παππά, οι πράσινοι πρέπει να ενισχυθούν με ό,τι πιο ποιοτικό κυκλοφορεί. Ενας από αυτούς είναι ο Βεζένκοφ, που είχε απασχολήσει και πέρυσι την ομάδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Η ιστοσελίδα Sportando αναφέρει, μάλιστα, πως ο παίκτης είναι κοντά στον Παναθηναϊκό και ότι οι πράσινοι έχουν το προβάδισμα για την απόκτησή του. Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς και το  γεγονός ότι ο 20χρονος έθεσε φέτος υποψηφιότητα στο ντραφτ του ΝΒΑ για το 2015 και σε περίπτωση που επιλεγεί στα μισά του πρώτου γύρου μάλλον θα κυνηγήσει το όνειρο στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Φέτος ο Βεζένκοφ έχει 18.6 πόντους, 1.9 ασίστ και 7.8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα