Έχουμε δει αθλητές να ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα για να πάρουν μια καλύτερη θέση, για να βάλουν ένα γκολ ή για να σταματήσουν έναν αντίπαλο. Ωστόσο, αυτό που συνέβη στη Γαλλία δεν έχει προηγούμενο.

Σε ποδηλατικό αγώνα λίγο έξω από το Παρίσι στην πόλη Roubaix, που καλυπτόταν ζωντανά από το eurosport (απ’ όπου και το βίντεο που θα δείτε παρακάτω) κάποιοι από τους διαγωνιζόμενους ρίσκαραν τη ζωή τους για να κερδίσουν μερικά μέτρα από τους αντιπάλους τους.

Η προγραμματισμένη διαδρομή προέβλεπε για τους ποδηλάτες να περάσουν μέσα από διάβαση τρένου. Οι διοργανωτές φαίνεται πως δεν υπολόγισαν ότι το τρένο θα κάνει κανονικά το δρομολόγιό του κι έτσι όταν οι μπάρες έκλεισαν για τη διέλευση της αμαξοστοιχίας, κάποιοι από τους αθλητές διέσχισαν βιαστικά τη διάβαση.

 

 

Όταν οι αστυνομικοί και οι κριτές κατάλαβαν τι επρόκειτο να συμβεί, έσπευσαν να μπουν μπροστά από όσους δεν είχαν περάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή για να τους αποτρέψουν. Ακολούθησε ένα μικρό μπάχαλο με τους εναπομείναντες ποδηλάτες να περιμένουν σαστισμένοι για να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Μετά τη λήξη της διαδρομής, οι κριτές αποφάσισαν να ακυρώσουν όσους πέρασαν παράνομα τη διάβαση, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων τόσο για την απόφαση όσο και για την κακή οργάνωση.

Δείτε το βίντεο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=nA-84SIFnSo