Ivan & Alyosha – Running For Cover 

(από το άλμπουμ “Be Your Man”, 26/2/2013)

 Όνομα βγαλμένο από τους «Αδελφούς Καραμαζώφ» του Ντοστογιέφκσι , το folk -rock ντουέτο από την Ουάσινγκτον κυκλοφορεί επιτέλους το πρώτο του άλμπουμ (ενεργοί  από το 2007) και δεν απογοητευτεί ούτε στο ελάχιστο. Βάλε λίγο Mumford & Sons και Fleet Foxes, πρόσθεσε και λίγο 60’s φολκ και θα έχεις ένα υπέροχο δίσκο, ιδανικό για τα Κυριακάτικα πρωινά.

 

Jacco Gardner – The End of August

(από το άλμπουμ “Cabinet of Curiosities, 7/2/2013)

Και μιας και αναφέραμε την δεκαετία του 60′, ο 23χρονος Ολλανδός  Jacco Gardner, δείχνει να έχει γεννηθεί σε λάθος εποχή. Εξαιρετική baroque pop που νομίζεις ότι ο Jacco έκατσε παρέα με τον Harry Nilson και τον Syd Barrett και ηχογράφησαν αυτόν τον δίσκο. Εύκολα μπαίνει στην δισκοθήκη σου δίπλα στο «Odessey & Oracle» των Zombies και το «Love» των Love.

 

Elephant Stone – Love the Sinner, Hate The Sin

(από το άλμπουμ “Elephant Stone”, 12/2/2013)

Για σένα που σου έλειψε ο ήχος των Brian Jonestown Massacre , για σένα που δεν χορταίνεις το psychedelic rock και για σένα  που θες να ακούσεις κάτι για ζέσταμα  προτού πας στην συναυλία της χρονιάς (ναι, για αυτή των Black Angels μιλάω στις 4 Δεκεμβρίου), η παρέα του Rishi Dhir είναι εδώ να σε ικανοποιήσει στο έπακρο.

 

Baby Alpaca – Wild Child

(από το EP “Baby Alpaca”, 25/6/2013) 

Οι Νεοϋορκέζοι Baby Alpaca κυκλοφορούν  το καλοκαίρι το ομότιτλο EP και αμέσως το Wild Child γίνεται αγαπημένο. Romantic pop που θυμίζει Hurts αλλά και James Blake. Σίγουρα ένα από τα πιο ονειροπόλα τραγούδια της χρονιάς.

 

Bipolar Sunshine – Love More Worry Less

(από το EP “Drowning Butterflies”, 11/11/2013)

Το hype γύρω από τον Adio Marchand (aka Bipolar Sunshine) από το Manchester , αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Οι White Lies τον παίρνουν μαζί τους για support, το BBC Radio 1 παίζει ξανά και ξανά το «Love More Worry Less» και όλοι περιμένουν το πρώτο του άλμπουμ και με ποιους θα συνεργαστεί για αυτό (ο ίδιος έχει εκφράσει την αγάπη για τον Morrisey και την ελπίδα να συνεργαστεί κάποια στιγμή μαζί του). Μελαγχολικοί στίχοι και μια φωνή που θυμίζει King Krule, σε ένα κομμάτι που όσο το ακούς τόσο σου σκάνε διαφορετικά συναισθήματα.