Καμία διαπραγμάτευση, κανένας ΕΝΦΙΑ, καμία Εθνική Ελλάδος, κανένα The Voice… Τα φώτα της δημοσιότητας από νωρίς το πρωί έπεσαν (δικαιωματικά) πάνω στην μία και μοναδική είδηση που θα μπορούσε να σταθεί προμετωπίδα στη λίστα των γεγονότων αυτής της χώρας.

Νεκρός ο Σήφης ο κροκόδειλος“, εμφανίστηκε στις οθόνες μας το συνταρακτικό νέο κι από τότε τίποτα πια δεν είναι το ίδιο… Άπαντες και ιδίως οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής όπου φημολογείτο ότι κινούνταν ο Σήφης (οι οποίοι περίμεναν πως και πως να πλημμυρίσει η περιοχή τους όχι από το φουσκωμένο ποτάμι, αλλά από τα ευρώ των τουριστών που θα έσπευδαν να δουν το απροσδόκητο θέαμα), έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη και τη συμπαράσταση τους στην απανταχού οικογένεια των μεγάλων ερπετών.

Παράλληλα, δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που είδαν κυβερνητική ολιγωρία πίσω από τον ξαφνικό χαμό του συμπαθούς κροκόδειλου και ήδη ζητούν απόδοση ευθυνών. Τέλος, και όπως αρμόζει σε κάθε νεοελληνική είδηση, υπήρξε πληθώρα συνωμοσιολογικών αναφορών από άτομα που δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι ο Σήφης έφυγε τόσο άδοξα και (κυρίως) τόσο νέος…

Ας δούμε ορισμένα από τα διαδικτυακά αυτά “αντίο“…

 


Από τον διαδικτυακό αποχαιρετισμό, βεβαίως, δεν θα μπορούσε να λείψει η φεϊσμπουκική σελίδα “Ο Σήφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του“, η οποία από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Μια σελίδα αφιερωμένη στο (σύντομο) βίο και πολιτεία του διάσημου κροκόδειλου, μια σελίδα που στάθηκε στο πλευρό του ακόμη κι όταν τα φώτα της δημοσιότητας είχαν φύγει από πάνω του και στράφηκαν σε ντεμέκ σοβαρές ειδήσεις (βλ. εκλογές, διαπραγματεύσεις με την τρόικα τους θεσμούς, συντριβές αεροσκαφών, δολοφονίες, γκολ του Χάρα κτλ). Το απόλυτο μαύρο καλύπτει από το πρωί τη φωτογραφία εξωφύλλου του γκρουπ, το οποίο δεν δίστασε να στείλει κι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: “Ο Σήφης ποτέ δεν πεθαίνει!”

Κουφάλες“, θα συμπληρώναμε εμείς κι ο νοών… νοείτω.