Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια ανήκει στην ελίτ των σκηνοθετών και είναι ένα αστέρι του Hollywood, παρά το γεγονός ότι οι ταινίες του είναι ποτισμένες με cult στοιχεία (και πολύ αίμα). Ο Quentin Tarantino είναι αυτός που έβαλε τις b-movies στα λαμπερά σαλόνια και έκανε την κινηματογραφική βία mainstream.

Και προτού αρχίσουν τα σενάρια για το τι θα κάνει στο μέλλον, ήρθε από μόνος του να αποκαλύψει τα σχέδιά του. «Η επόμενη ταινία μου θα είναι γουέστερν, αλλά δεν θα είναι η συνέχεια του “Django Unchained”» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Πέρασα υπέροχα γυρίζοντας το “Django”, λατρεύω την Άγρια Δύση, άρα γιατί να μην κάνω άλλη μια τέτοια ταινία;».

Άλλωστε, είναι γνωστό, πως ο 50χρονος Αμερικανός συχνά-πυκνά τρώει κολλήματα με διάφορα είδη. Είδη, που το μόνο κοινό που έχουν στο μυαλό του, είναι η βία και η παράνοια.
Άρα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο, πως και στη νέα του δουλειά, το… αίμα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και φυσικά όπως και μερικά στοιχεία από παλιότερες b-movies που τόσο λατρεύει.

Και αφού θεωρείται μετρ του είδους, ας θυμηθούμε 5 σκηνές από παλιότερες ταινίες του, που βάφτηκαν… κόκκινες και σόκαραν!

Reservoir Dogs

https://www.youtube.com/watch?v=IPFJupeaCuA

 

Pulp Fiction

 

Jackie Brown

 

Inglorious Basterds

 

Kill Bill Vol.1

https://www.youtube.com/watch?v=L1D8Kaz4_XE