Το πρώτο πράγμα που είδα ανοίγοντας πριν από μερικές ημέρες τα μέιλ μου, ήταν μία προσφορά από εκείνες που φτάνουν σωρηδόν από τα εκπτωτικά sites: «Διπλωτήρας ρούχων»! Δεν την περιέγραφαν έτσι, βέβαια, αλλά πολύ μου κάνει αυτή η λέξη κι έτσι την καθιερώνω από τούδε και στο εξής. «Τι είναι ρε ο διπλωτήρας;», σε ακούω να ρωτάς.

Διπλωτήρας, αδερφέ μου, είναι του εργένη η χαρά. Του τεμπέλη το αποκούμπι. Του αδέξιου το πολυεργαλείο. Πάρε μια γεύση…

 


Με αφορμή, λοιπόν, την παραπάνω εφεύρεση, προσπάθησα να σκεφτώ μια λίστα από άχρηστα πράγματα που θα μπορούσαν -και που θα πρέπει- να εφευρεθούν άμεσα προκειμένου να γίνει ακόμη πιο εύκολη η ζωή μας.

 

Έχουμε και λέμε…

Αποσπορακοποιητής: Τι δεν καταλαβαίνεις; Μηχανηματάκι που θα σου  ανοίγει τα τσόφλια από τα σποράκια/ηλιόσπορο. Και θα σου τα βάζει και στο στόμα. Το μάσημα, δικό σου. Μη μας πουν και πλεονέκτες. Για όσους ανησύχησαν, θα συνοδεύεται από CD με ηχητική αναπαράσταση του ανοίγματος του τσοφλιού, γιατί κάποια πράγματα παραμένουν all time classic…


 

Τεμπελόμπαλο: Ειδικό μπαλάκι που θα το πετάς για να κλείνει το φως, κάθε που ξαπλώνεις και έχεις ξεχάσει να κλείσεις το διακόπτη. Η ταυτότητά σου δεν θα χρειάζεται να γράφει πάνω «Σπανούλης Βασίλειος» για να το αγοράσεις. Ακόμη κι αν είσαι εντελώς “άμπαλος”, αυτό θα έχει ενσωματωμένο ειδικό τσιπάκι, έτσι ώστε όπου και να το ρίχνεις να βρίσκει στόχο.


 

Ανεμιστηράκι «ποτεξαναγαμωτοσπιτακισουγαμώ»: Θα ψύχει αυτόματα το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού σου κάθε φορά που θα το χτυπάς καταλάθος στη καρέκλα/στη γωνία/στο τραπεζάκι. Θα δένει στον αστράγαλο και θα μειώνει άμεσα και αισθητά τον πόνο. Παράλληλα, θα αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες σου να περάσεις αργότερα την πύλη του Παραδείσου, καθώς θα μειώσεις κατά πολύ τα συνηθισμένα… καντήλια που ρίχνεις κάθε φορά που χτυπάς.



Κατουρομαζώχτρα: Ειδική εγκατάσταση που θα προσαρμόζεται είτε στο πέος είτε στη λεκάνη της τουαλέτας, προκειμένου τα ούρα σου να ακολουθούν συγκεκριμένη πορεία και να μην πιτσιλάνε τα πάντα σε ακτίνα 25 μέτρων. Για τη ψυχή της μάνας σου, της κοπέλας σου, της γυναίκας σου, βρε αδελφέ…



Αδωνοσιγαστήρας: Ειδικός αποκωδικοποιητής που θα συνδέεται με την τηλεόραση σου. Με το που εμφανίζεται σε κάποιο παράθυρο ο Γεωργιάδης, θα αναγνωρίζει τη φωνή του και θα κλείνει αυτομάτως τoν ήχο της TV. Σε περίπτωση που χαλιέσαι και με την εικόνα, θα υπάρχει ειδική επιλογή έτσι ώστε να σβήνει μονομιάς και η οθόνη.