Να ένα fitness trend που δεν έχει ακόμα βρει μιμητές στην Ελλάδα: Το gothic belly dance, ή γοτθικός χορός της κοιλιάς. Μιλάμε για μια τάση που έσκασε μύτη στην Αμερική την παραμονή του μιλένιουμ  και ενηλικιώνεται τώρα, το οποίον, μεταξύ μας, σημαίνει ότι μιλάμε για πράγμα ολόφρεσκο και σπαρταριστό.

Ιέρειες της υβριδικής αυτής μορφής χορού είναι κάτι τύπισσες που, προερχόμενες από την εναλλακτική ροκ σκηνή, σαγηνεύτηκαν από τον εξωτισμό της Μέσης Ανατολής και την αρχέγονη σοφία των κατοίκων της και μυήθηκαν στην αρχαία τέχνη του χορού της κοιλιάς. Έλα όμως που σύντομα κουράστηκαν από την παραδοσιακή μορφή του χορού και αποζήτησαν τα εμβλήματα της γκοθ ιδεολογίας: μουσική, ρούχα, μακιγιάζ…  Ως και κέρατα φοράει η σταρ του χώρου Mavy Clay για να υπογραμμίσει τη διαφορά.

 


Σουτιέν για gothic belly dancers.

Φυσικά, δεν είναι όλες οι χορεύτριες του είδους αλληλέγγυες προς τις γκοθούδες συναδέλφους τους. Μία μάλιστα δήλωσε φαρμακερά για το gothic belly dance: «Θα με απασχολούσε μόνο αν ήταν Χάλοουιν».  Παρόλα αυτά η «κίνηση» κερδίζει καθημερινά έδαφος, αφού συνδυάζει την αποτελεσματική άσκηση, τον αυτοσχεδιασμό και το θέαμα με μερικές φεμινιστικές κορώνες.