Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τα επεισόδια στην Ελλάδα...

Στην Αγγλία τους μπουζουριάζουν κι εδώ τους κοιτάζουν. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τα επεισόδια στην Ελλάδα...

Στην Αγγλία τους μπουζουριάζουν κι εδώ τους κοιτάζουν. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Χρόνια τώρα, ο κάθε λογικός νους αναρωτιέται γιατί δεν γίνονται συλλήψεις που να "ακολουθούνται" από τις ανάλογες ποινές, όταν τα ελληνικά γήπεδα γίνονται... καλοκαιρινά και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Την απάντηση δίνουν τα συγκριτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Goal, οι συλλήψεις που γίνονται σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, στο αγγλικό (σ.σ. στο καλύτερο του κόσμου), είναι πολλαπλάσιες. Αρκεί να αναφερθεί ότι στη Superleague συνελήφθησαν 602 άτομα σε... 7 χρόνια, συλλήψεις που στην περίφημη Premier League, έγιναν σε 6 μήνες!

Όπως αναφέρεται, μόνο την περυσινή σεζόν (2013-2014) 1007 οπαδοί συνελήφθησαν ανήμερα των αγώνων της Premier League. Στην Ελλάδα από την περίοδο 2007-2008 μέχρι πέρσι μόλις 602 οπαδοί πιάστηκαν από τις Αρχές. Δηλαδή, όσοι οπαδοί συνελήφθησαν στην Ελλάδα μέσα σε μια 7ετία, στην Αγγλία αυτές οι συλλήψεις γίνονται σε 6 μήνες!

«Πρωταθλητές» στις συλλήψεις είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με 183 συνολικά τις τελευταίες 7 σεζόν, ενώ ακολουθούν της ΑΕΚ με 151 και του Ολυμπιακού με 106. Στην Αγγλία, πέρυσι μόνο η Νιούκαστλ, η οποία είναι στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, είχε 175 συλληφθέντες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας.

Μόνο την περασμένη σεζόν σε όλα τα πρωταθλήματα της Αγγλίας έγιναν 2456 συλλήψεις (μαζί με τις 1007 της Premier League), με 589 άτομα να έχουν ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα σε σύνολο 2451 οπαδών.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα