Αρέσει δεν αρέσει, μια από τις προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία που έχει υποδεχθεί εμβληματικές φιγούρες του διεθνούς jet set στην χώρα μας, είναι ο Λάκης Γαβαλάς! Αν και τα τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει πιο συχνά στην ΓΑΔΑ απ’ ότι κάποτε στο solarium, έχει παραβρεθεί στην Κωνσταντινούπολη σε κάλεσμα του ζεύγους Αγγελόπουλων, φορώντας μια υπέροχη μαύρη μίντι φούστα που αν δεν την φορούσε ο Λάκης, είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να την υποστηρίξει με λιγότερη χάρη η Αμάλ Αλαμουντίν (αυτό το γράφω γιατί η δεξιότητα του Γαβαλά στο χορό, του επιτρέπει να κυκλοφορήσει με οποιοδήποτε ρούχο ή αξεσουάρ χωρίς ν’ αποχωρίζεται «το στήσιμο» που μόνο χορευτές και χορεύτριες κλασσικού μπαλέτου διαθέτουν).

Ο Λάκης μπορεί να φορέσει ψηλοτάκουνες γόβες με περικνημίδες λεγεωνάριου, μπορεί να εφαρμόσει στο κεφάλι του φέσι με φούντα σετάροντάς το με φράκο, μπορεί να βάψει τα χείλη του με κραγιόν της φωτιάς που μόνο τα κορίτσια του moulin rouge υποστήριζαν, χωρίς να ξυρίσει το μουστάκι. Δεν σας κρύβω ότι μια από τις πιο απίθανες φαντασιώσεις μου είναι να έβλεπα το Λάκη Γαβαλά ως σύμβουλο του Γιάνη Βαρουφάκη να κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δίπλα στην Άγκελα Μέρκελ και τον Σόιμπλε -με dress code Lakis φυσικά.

Ο ίδιος, ως προσωπικότητα, μπορεί να διαχειριστεί απο το πιο φαιδρό ως το πιο σοβαρό θέμα επιχειρηματολογώντας άριστα, επιλέγοντας να εμφανιστεί με φούστα-φουρό, μπαλαρίνες Chanel, εσάρπα με παγιέτες κι έχοντας ταυτοχρόνως πάνω στον αριστερό του ώμο ένα εκπαιδευμένο παπαγάλο Αμαζονίου. Ποτέ, μα ποτέ δεν πίστεψα ότι όλη αυτή η υπερπαραγωγή που υιοθετεί ο Λάκης για τις δημόσιες εμφανίσεις του -καθώς δεν μπορώ να φανταστώ ότι ξαπλώνει να κοιμηθεί φορώντας σαμπρέλα στην μέση- γίνεται τυχαία. Ξέρει να μεταδίδει με τις εμφανίσεις του, το καρναβάλι απόψεων και σκέψεων που μοιάζει να υποστηρίζουν οι «έγκριτοι και έγκυροι».

Ώσπου ξαφνικά, μια εμβληματική μορφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, εμφανίζεται μετά απο lifting, φορώντας κραγιόν και μαργαριταρένια σκουλαρίκια στα αφτιά! Ο Ντιέγκο, ένας ποδοσφαιριστής-φαινόμενο, ένας σταρ που προκάλεσε τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις καταχρήσεις του, επιλέγει να εμφανιστεί στην «παγκόσμια πασαρέλα» υιοθετώντας στυλ που το λάτρεψε ο Γαβαλάς και παλιότερα ο Bowie. Τον είδα (όχι τον David τον Ντιέγκο) στη φωτογραφία μετά την εγχείριση και τον βρήκα τόσο χαριτωμένο σαν να έβλεπα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εμφανίζεται με το πρόσωπο που διαθέτει αλλά με μαλλί σαν της Μέρκελ.

 

 

Σκέφτηκα, λοιπόν, καθώς τον Ντιέγκο φτωχό δεν τον λες ότι: 1) Πλήρωσε πολλά χρήματα για να αποκτήσει πρόσωπο που θυμίζει περισσότερο μπάλα ποδοσφαίρου παρά ανθρώπου. 2) Επέλεξε σκουλαρίκια από μαργαριτάρι τόσο μικρά σε σχέση με το πρόσωπο-«πιατέλα», που θα μπορούσαν να ταιριάξουν σε κορίτσι όπως η Κέιτ Μίντλετον. Μα για να φανεί το σκουλαρίκι στο αφτί του Ντιέγκο, το μαργαριτάρι πρέπει να έχει μέγεθος ροδάκινου. Και για το τέλος μια απορία: Σε αυτά τα χείλη, τα σαρκώδη, που θυμίζουν ροφό, μπαίνει κραγιόν με χρώμα; Το πολύ-πολύ ένα λιπ-γκλος σε χρώμα nude…

Και μετά σου φταίει η Bild που σε ονόμασε “Μamadona”;