Όταν ο Στέφανος Κορκολής ξεκίνησε δειλά στις αρχές του Δεκέμβρη τις «Κυριακές απόγευμα», μόνος του με το πιάνο του στην μουσική σκηνή της Αθηναΐδας, να ξορκίζει, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, τη μελαγχολία  που μας κατατρέχει τα απογεύματα των Κυριακών -τα κατάλοιπα της σχολικής μας ζωής νομίζω ότι δεν θα μας αφήσουν ποτέ-, η αίθουσα γέμισε με είκοσι άτομα! Αυτά τα είκοσι άτομα της πρώτης Κυριακής ήταν η «μαγιά» που, σε συνδυασμό με την καλή διάθεση δημοσιογράφων να μεταδώσουν τα δρώμενα εκεί, έφτασαν να ξεπερνάνε τα διακόσια στο τέλος του Φλεβάρη.

Για όσους δεν έχετε παραβρεθεί σε αυτό το πρωτότυπο διαδραστικό πρόγραμμα του Στέφανου Κορκολή, το κοινό γίνεται μια μεγάλη παρέα όπου ο καθένας μπορούσε να ζητάει, να παρεμβαίνει, ακόμα και να κάθεται στο πιάνο ερμηνεύοντας δικές του δημιουργίες, περιμένοντας την γνώμη και το χειροκρότημα όλων μας. Μια μεγάλη φιλική παρέα, δηλαδή, με διάθεση να ακούσει μουσική αλλά και ιστορίες από την πολύχρονη καριέρα του συνθέτη σε Ελλάδα και εξωτερικό με τα ανάλογα μουσικά παραδείγματα και με πολύ δόση χιούμορ. Τόσο αληθινό και πρωτότυπο αλλά συνάμα και διδακτικό, κυρίως για τις πολύ νεαρές ηλικίες.

Μια πολύ καλή φίλη μου πήγε μου διηγήθηκε ένα περιστατικό. Ο Στέφανος ρώτησε έναν μπόμπιρα πιο είναι το αγαπημένο του μουσικό κομμάτι και ο πανέξυπνος μικρός είπε το «happy birthday». Τότε ο Στέφανος τον ρώτησε ποιος είναι ο αγαπημένος του κλασικός συνθέτης και εκείνος απάντησε ο Μπετίβεν. Ξαφνικά η γνωστή μελωδία των γενεθλίων ακούστηκε με την τεχνοτροπία του μεγάλου συνθέτη και το «μουσικό παιχνίδι» συνεχίστηκε όταν μια κυρία ζήτησε ν’ ακούσει πως θα το διασκεύαζε ο Στράους.

Επειδή λοιπόν υπήρξε τόση μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, αποφασίστηκε, και πάρα πολύ ορθά, ότι το συγκεκριμένο διαδραστικό μουσικό δρώμενο που είναι μοναδικό στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο θα συνεχιστεί όλη την διάρκεια του μήνα Μάρτη.

 

 

Κυριακές απόγευμα με τον Στέφανο Κορκολή στον Πολυχώρο Αθηναΐδα, Καστοριάς 36 Βοτανικός, τηλέφωνο κρατήσεων 2103480000, ώρα έναρξης 17:30, τιμή εισόδου 10€.