«Οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται», τόνισε υπερήφανα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, χωρίς μάλιστα να φορά κάποιου είδους… κάπα ή κολάν, που να υποδηλώνει πως είναι ο «Ρομπέν των… φτωχών». Και για όποιον έχει αντιρρήσεις ο υπουργός Οικονομικών μπορεί εύκολα να βγάλει από τον χαρτοφύλακα του εκείνο το χαρτί που γράφει:«Μέσος Όρος φορολόγησης Ευρωπαίων: 25,7%. Μέσος Όρος φορολόγησης Ελλήνων: 22,8%». Άρα; Ο Έλληνας πολίτης δεν είναι υπερφορολογημένος.
 
Άλλωστε στην Ελλάδα, οι μηνιαίοι μισθοί κινούνται στους αντίστοιχους των Ευρωπαίων, οι τιμές λιανικής το ίδιο, όσο για το κρατικό… service σε διάφορους τομείς (από την υγεία, μέχρι τους δρόμους) είναι σχεδόν πανομοιότυπο.
 
Και για τους λαϊκιστές που θα μιλήσουν για τις off shore, που διαφεύγουν της φορολόγησης, καλό θα ήταν ο κύριος Στουρνάρας να βρει ένα αντίστοιχο… χαρτί με τους μέσους όρους φορολόγησης τους στα κράτη της Ευρώπης, που να αποδεικνύει πως ενώ στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί και ελεγχθεί  34 από τις 6.575 offshore, στο Βέλγιο, για παράδειγμα, έχουν ελεγχθεί… 25! Έτσι, θα αποστομώσει όλους εκείνους που λαϊκίζουν και είναι πολλοί.
 
Ο Χρήστος Σταϊκούρας, υφυπουργός Οικονομικών πήρε αποστάσεις από τη δήλωση, «Γαλάζιοι» βουλευτές όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αργύρης Ντινόπουλος του επιτέθηκαν. Η δήλωση που για άλλους είναι εξοργιστική, μπορεί να ακουστεί και σαν μελωδία στα αυτιά των «τροϊκανών».