Το Jameson, το δημοφιλέστεροΙρλανδέζικο ουίσκι στον κόσμο,γιορτάζει και φέτοςτη St. Patrick’s Day – την εθνική εορτή του Αγίου Πατρικίου, προστάτη της Ιρλανδίας -παρουσιάζονταςμια μοναδική, συλλεκτική φιάλη.

Η φετινή συλλεκτική φιάλη αντικατοπτρίζει με εντυπωσιακό τρόπο τη σύνδεση του Jameson με τη γενέτειρα πόλη του, το Δουβλίνο. Σχεδιασμένη από τον Steve Simpson, βραβευμένο Ιρλανδό εικονογράφο, αποτελεί την 5η κατά σειρά συλλεκτική φιάλη για τον εορτασμό της St. Patrick’sDay στις 17 Μαρτίου,τόσο στο Δουβλίνο,όσο και σε ολόκληροτονκόσμο.

Εμβληματικές φωτογραφίες από αξιοθέατα του Δουβλίνου, όπως το Trinity College και το ρολόι Clery, παρουσιάζονται με το ταλέντο του Steve Simpson επάνω στη φιάλη, εκπέμποντας όλη τη ζεστασιά, την αύρα και το πνεύμα της πόλης όπου «γεννήθηκε» το Jameson Irish Whiskey. Χαρακτηριστικές φράσεις που ακούει κανείς περπατώντας στους δρόμους της πόλης, αποτυπώνονται πάνω στο χάρτη που φιγουράρει στην ετικέτα, τιμώντας έτσι τους “Dubliners”, τους ανθρώπους δηλαδή που γενναιόδωρα μοιράζουν την αγάπη τους για το Δουβλίνο,όπουκαι αν βρίσκονται.

Η φράση “WhereverI roam, it’s Dublinmy heart calls home”, που στα ελληνικά σημαίνει “Όπου και αν περιπλανιέμαι, η καρδιά μου νιώθει σπίτι μόνο το Δουβλίνο”, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κέντρο της ετικέτας, περιγράφοντας το έντονο συναισθηματικό δέσιμο της πόλης του Δουβλίνουμετους ανθρώπους της.

Το αποτέλεσμα είναι ένα περιορισμένης έκδοσης μπουκάλι-σύμβολο με ξεχωριστή εμφάνιση που ισορροπεί τη σύγχρονη προσωπικότητα του Jameson με την πλούσια κληρονομιά της πόλης.

Ο Daniel Lundberg, Global Brand Director του Jameson, δήλωσε σχετικά: «Το Jameson είναι συνώνυμο με τη γενέτειρά του, το Δουβλίνο. Τόσο το Jameson όσο και το Δουβλίνο διαθέτουν πλούσια κληρονομιά και φιλόξενες προσωπικότητες, ενώ αποτελούν ηγέτες στη σύγχρονη τέχνη. Η συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση αποτελεί το δικό μας φόρο τιμής σε αυτή τη μεγάλη πόλη».

Η συλλεκτική συσκευασία θα διατεθεί τον Μάρτιο και στην Ελλάδα από την Pernod Ricard Hellas μέσα από τις αλυσίδες καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος/Carrefour, Μασούτης, Σκλαβενίτης αλλά και επιλεγμένες κάβες μέχρι εξαντλήσεωςτων αποθεμάτων.