Οι μεγάλοι παίκτες αξίζουν και μεγάλες τιμές στις ομάδες που έχουν τιμήσει οι ίδιοι. Κάπως έτσι σκέφτηκαν -σωστά- στον Παναθηναϊκό και πριν από λίγο καιρό έκαναν πρόταση στον Ζιλμπέρτο Σίλβα να αναλάβει είτε σημαντικό πόστο στην ΠΑΕ, είτε να φορέσει ξανά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια για να κλείσει τη μεγάλη καριέρα του.

Ο “αόρατος τοίχος” μίλησε στο sdna και στην ερώτηση “Μια από τις προτάσεις που είχατε ήταν και από τον Παναθηναϊκό;” η απάντηση ήταν: «Ναι. Μίλησα με τον κ. Φύσσα, μου πρότεινε μια θέση αθλητικού διευθυντή. Εγώ του εξήγησα την κατάσταση με το γόνατό μου, του είπα ότι θέλω ακόμα να παίξω ποδόσφαιρο και τότε μου έγινε μια διαφορετική πρόταση για να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα. Εγώ του απάντησα να περιμένουμε πρώτα να δούμε πώς θα πάει η αποθεραπεία με το γόνατό μου και όταν θα είμαι 100% έτοιμος, θα ξαναμιλήσουμε γιατί ακόμα δεν ξέρω πόσο καιρό θα μου πάρει ακριβώς.  Δεν θα ήταν σωστό να έρθω, να νομίζετε ότι είμαι σε θέση να αγωνιστώ και μετά να ανακαλύψετε ότι χρειάζομαι περισσότερο χρόνο μέχρι να φτάσω στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο και να με πληρώνετε για το τίποτα. Δεν είναι κάτι που θέλω να συμβεί ούτε για μένα, ούτε για εσάς»


Τι ισχύει τώρα

Τι λένε από τον Παναθηναϊκό; Η αλήθεια είναι μέσω του Τάκη Φύσσα έγινε πρόταση στον Βραζιλιάνο να επιστρέψει για ένα εξάμηνο στην ομάδα, έως το καλοκαίρι δηλαδή, προκειμένου να «κρεμάσει τα παπούτσια του» και να τον τιμήσει με αυτό τον τρόπο το Τριφύλλι. Ο Βραζιλιάνος ζήτησε χρόνο για να συνεχίσει την αποθεραπεία του και υποτίθεται ότι κοντά στα Χριστούγεννα θα απαντούσε. Αυτό δεν έγινε και το θέμα θεωρείται λήξαν για τους “πράσινους”.