Ο πιο διάσημος και δημοφιλέστερος παγκοσμίως, ήρωας της ελληνικής μυθολογίας, έχει την επόμενη χρονιά την τιμητική του. Δύο ταινίες θα δούμε το 2014 για τον Ηρακλή. Καμία από αυτές δεν ασχολείται με τους περιβόητους Άθλους του. Η μία δίνει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση στο μύθο και η άλλη βασίζεται σε graphic novel. Ναι, ναι τα γνωστά του Hollywood. Αλλά αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, τουλάχιστον ελπίζουμε να απολαύσουμε «Ηρακλή» σε πλήρη kickass δράση.

Πρώτη θα κυκλοφορήσει η ταινία «Hercules: The Legend Begins» με πρωταγωνιστή τον Kellan Lutz, και λίγους μήνες μετά θα βγει ο «Ηρακλής: οι Θρακικοί Πόλεμοι», στην πιο brutal -βασισμένη στο ομώνυμο comic book- εκδοχή, με τον Dwayne Johnson. Από τη δεύτερη έχουμε δει προς το παρόν μόνο ελάχιστες εικόνες, ενώ για την πρώτη, το trailer είναι αρκετά αποκαλυπτικό ως προς το τι να περιμένουμε σχετικά με την «μεταχείριση» του ημίθεου της μυθολογίας.

Man, God, Hero

Η ταινία «Hercules: The Legend Begins» αισθητικά θυμίζει «Μονομάχο» και τηλεοπτικό «Σπάρτακο». Καλά θα ήταν να είχε και την ωμότητα της κορυφαίας σειράς, μήπως και δούμε συγκρούσεις και μάχες αντάξιες του ονόματος του Ηρακλή. Άλλωστε ο «Σπάρτακος» Liam McIntyre, υποδύεται στην ταινία, τον καλύτερό του φίλο. Επειδή όμως ο βαθμός καταλληλότητας του PG-13 θεωρείται δεδομένος για να συρρεύσουν οι μάζες, κι από την άλλη σκηνοθετεί ο Renny Harlin των θεαματικών «Die Hard 2» και «Cliffhanger» και όχι ο «Οσκαρικός» Ridley Scott, περιμένουμε μία επική περιπέτεια δράσης τοποθετημένη στον αρχαίο κόσμο, με κάποια στοιχεία fantasy και σίγουρα καμία σχέση με την μυθολογία, ας το εμπεδώσουμε αυτό!

Σύμφωνα λοιπόν με το στόρι, βρισκόμαστε στην Αρχαία Ελλάδα του 1200 π.Χ. Μία βασίλισσα ενδίδει στις ερωτικές επιθυμίες του Δία και φέρνει στον κόσμο έναν γιο που θα ανατρέψει την τυραννική εξουσία του βασιλιά και θα φέρει την ειρήνη σε μια χώρα που ταλαιπωρείται από δεινά. Αλλά αυτός ο πρίγκιπας, ο Ηρακλής, δεν έχει ιδέα για την αληθινή του ταυτότητα και την προδιαγεγραμμένη μοίρα του.

Το μόνο που επιθυμεί, είναι η αγάπη της Ήβης, της Πριγκίπισσας της Κρήτης που την έχουν υποσχεθεί στον αδελφό του. Όταν ο Ηρακλής ανακαλύπτει αυτό που πραγματικά είναι προορισμένος να κάνει, θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο να τα εγκαταλείψει όλα για την αγάπη της ζωής του ή να εκπληρώσει το πεπρωμένο του και να γίνει ο αληθινός ήρωας της εποχής του.

Η ταινία θα προβάλλεται και τρισδιάστατη, και θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 10 Ιανουαρίου του 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=V240BVAYavY