Θυμάστε την εποχή που σταματήσαμε τις κασέτες και το βινύλιο και ήρθε η εποχή των CDs; Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και με τα εμφιαλωμένα κρασιά στα εστιατόρια. Το κρασί από βρύση στην Αμερική έχει ξεκινήσει και έχει γίνει η πιο hot κίνηση στο χώρο των τροφίμων και ποτών.

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής: Στα εστιατόρια, τοποθετούνται χαλύβδινα βαρέλια τα οποία είναι συνδεδεμένα με κάνουλες στον κυρίως χώρο του εστιατορίου. Οι οινοποιοί έρχονται με βυτία και ανοξείδωτες δεξαμενές, ώστε να γεμίσουν τα χαλύβδινα βαρέλια με κρασί. Έτσι, το κρασί από την παραγωγή φθάνει στην κατανάλωση χωρίς να προκύψει ενδιάμεσα καμία συσκευασία.

Οι λόγοι είναι αρκετοί, ώστε να πιστεύουν οι ειδικοί του χώρου ότι η νέα αυτή τάση έχει παρόν και θα έχει και μέλλον.   

Η κίνηση αυτή στην Αμερική έχει πριμοδοτήσει πάνω από 500 οινικές εταιρίες να διαθέτουν τα κρασιά τους με αυτό τον τρόπο, με αποτέλεσμα πλέον πολλοί από τους καταναλωτές συγκεκριμένης φίρμας κρασιών, να βρίσκουν το αγαπημένο τους κρασί διαθέσιμο σε πολλά εστιατόρια.  

Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι ο πελάτης που του αρέσει να πίνει ένα ποτήρι κρασί, με αυτό τον τρόπο μπορεί να πίνει το κρασί που του αρέσει και αυτό να διατηρεί τα υψηλά στάνταρς που έχει δώσει ο οινοποιός στο κρασί του. Η εξήγηση είναι απλή. Συνήθως, όταν ο καταναλωτής ζητά ένα ποτήρι κρασί, τον σερβίρουν από ένα μπουκάλι που μπορεί να έχει ανοιχτεί ώρες ή και μέρες πριν. Η οξείδωση και η αλλοίωση είναι δεδομένη. Εάν το κρασί σερβιριστεί με βρύση από κατάλληλη εργοστασιακή συσκευασία, τότε είναι σαν να τραβάς το κρασί από το βαρέλι.  

Ένας τρίτος λόγος που η κίνηση παίρνει τα επάνω της, είναι οικολογικός. Εάν θέλουμε ένα πλανήτη καλύτερο για τα παιδιά μας, πρέπει να παράγουμε όσο μπορούμε λιγότερα απορρίμματα. Είναι χαρακτηριστικό πως η διακίνηση με ανοξείδωτα βυτία και η διάθεση από χαλύβδινα βαρέλια, είναι μια διαδικασία από 100% επαναχρησιμοποιούμενα μέσα και η παραγωγή απορριμμάτων στην συγκεκριμένη αλυσίδα ενεργειών περιορίζεται κατά 96%.