Ευρώπη τέλος για τον Ολυμπιακό. Μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και την απομάκρυνση Μίτσελ, τέλος και το Γιουρόπα Λιγκ. Και μαζί, στον πάτο του λιμανιού τα όνειρα για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στην αμυντική του λειτουργία, κάτι που φάνηκε και κόντρα στη Ντνίπρο, κόντρα σε μια ομάδα που δεν παίζει πρωτάθλημα!

Τα αίτια της αγωνιστικής πτώσης των ερυθρολεύκων (ισοπαλίες με ΑΕΚ, Ντνίπρο, ήττες από Παναθηναϊκό, Ντνίπρο), είνα πλέον γνωστά. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Σήμερα θα γίνει συνάντηση κορυφής όπου θα παρθούν αποφάσεις για το κοντινό, σε πρώτη φάση, μέλλον.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει το Κύπελλο. Η πρόκριση με την ΑΕΚ. Αυτό το ματς θα κρίνει πολλά και κυρίως την παραμονή του Βίτορ Περέιρα και των συνεργατών του. Ο Πορτογάλος δεν τα πηγαίνει τόσο καλά μετά το μήνα του μέλιτος και στην περίπτωση που δεν κάνει το νταμπλ, ο μόνος μεγάλος στόχος που έχει απομείνει, τότε η παραμονή του θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στη διοίκηση.

Όσον αφορά το ρόστερ, έρχεται σκούπα. Αν το προηγούμενο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε 16-17 μεταγραφές, το καλοκαίρι του 2015 η ομάδα θα αλλάξει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Με λίγα λόγια; Τσουνάμι στο λιμάνι!