«Κεραυνός εν αιθρία»; Όταν το γεγονός επαναλαμβάνεται, ο όρος «εν αιθρία» ακυρώνεται. Άρα και η παραίτηση του Ηλία Τσίγκα, του διευθύνοντος συμβούλου του MEGA, δεν μπορεί να περιγραφεί ως έκπληξη, μιας και ο «αίθριος καιρός» έχει παρέλθει από το MEGA, δυστυχώς, προ καιρού. «Κεραυνός» ήταν η παραίτηση του Πέτρου Μπούτου, πριν από περίπου ένα μήνα. Και πλέον, μια άλλη «κολώνα» της Μεσογείων, ψάχνει την έξοδο.

Τι συμβαίνει όμως στο «μεγάλο κανάλι»;

Ο Ηλίας Τσίγκας είναι ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος του MEGA και απολαμβάνει της στήριξης, της εμπιστοσύνης και της αναγνώρισης όλων των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με «πηγή» μέσα από τη Μεσογείων, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το «Νούμερο 1» του καναλιού, υποβάλλει την παραίτησή του. Τις προηγούμενες φορές που συνέβη αυτό, οι προσπάθειες για να τον μεταπείσουν καρποφόρησαν. Για αυτό και έχει στηθεί όλο αυτό το θρίλερ, αφού για άλλη μια φορά, καταβάλλονται προσπάθειες από τους μετόχους να αλλάξει γνώμη, αφού κανείς δεν επιθυμεί την «έξοδό» του.

Την ίδια αποδοχή που απολαμβάνει από τους εργοδότες του, έχει όμως και από τους εργαζομένους του MEGA. Όλοι στη Μεσογείων κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με ήθος, χαμηλών τόνων και προσγειωμένο. «Θα μιλήσει με όλους όσους συναντήσει στους διαδρόμους ή στην καντίνα. Ο σεβασμός προς το πρόσωπό του, επίσης, είναι δεδομένος», μας αποκαλύπτει εργαζόμενος στο «μεγάλο κανάλι».

Φαίνεται, όμως, πως η οικονομική στενότητα του σταθμού αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες, αφού η οικονομική ανάσα από την εξασφάλιση του δανείου των 8,5 εκ. ευρώ, με την παράλληλη ένεση ρευστότητας μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι αρκετή για να βγει το -ούτως ή άλλως-  πετσοκομμένο μπάτζετ.

Η ανάγκη για περικοπές, ακόμη και απολύσεις, τέθηκε υπόψη του Ηλία Τσίγκα στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, μέσα στο Νοέμβρη. Ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού ήταν κάθετα αντίθετος στην προοπτική αυτή.

Η αλήθεια είναι πως οι μέτοχοι του σταθμού, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης, βρίσκονται μπροστά σε δύο επιλογές. Είτε να επιλέξουν να μειώσουν και άλλο το μπάτζετ του σταθμού, είτε να προβούν σε νέα οικονομική ένεση, με σκοπό να κρατήσει το MEGA την αξιοπιστία του, την κορυφή στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και το γενικότερο prestige του.

Και ο Ηλίας Τσίγκας θεωρείται απαραίτητο «εργαλείο» για να προχωρήσει η οποία απόφαση παρθεί. Στην περίπτωση του Πέτρου Μπούτου, η «λύση» προήλθε εκ των έσω, αφού ο Λοΐζος Ξενόπουλος ήταν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης και η προσφορά του στο κανάλι, σε συνδυασμό με την προσωπικότητά του (χαμηλών τόνων, εργατικός, συνεργάσιμος, με αποδοχή και από τους εργαζομένους), αποτέλεσαν εγγύηση για την ομαλή «διαδοχή» του πρώην διευθυντή του ψυχαγωγικού προγράμματος. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του καναλιού, «το κλίμα ανάμεσα στους εργαζομένους είναι καλό και υπάρχει αισιοδοξία πως τα προβλήματα που ανακύπτουν δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο, αφού θεωρούν πως το MEGA θα διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά του και θα συνεχιστεί η καλή δουλειά από όλους».

Παρόλα αυτά, αν τα τρία αφεντικά του σταθμού εμμείνουν στην απόφασή τους για απολύσεις και περικοπές, τότε τα πράγματα θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολα για το «μεγάλο κανάλι», ειδικά εάν δεν υπάρχει στο σχήμα ο Ηλίας Τσίγκας.

Η «καρέκλα» του μοιάζει με «ηλεκτρική» αυτή τη στιγμή και όποιος και αν αποδεχθεί την πρόκληση να καθίσει σε αυτή, θα κληθεί να πάρει δύσκολες και δυσάρεστες αποφάσεις.