Άντε τώρα να είσαι Παναθηναϊκός, να έχεις αποδεχθεί το… πτωχοί πλην τίμιοι του Γιάννη Αλαφούζου και να έρχεται φουριόζος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τα εκατομμύρια τα δικά του και τα κινέζικα. Κατουριέσαι ή δεν κατουριέσαι απ’ τη χαρά σου; Όσο ευχαριστημένος κι αν είσαι από τα φετινά αποτελέσματα της ομάδας (και γιατί δηλαδή να μην είσαι ευχαριστημένος από τα φετινά αποτελέσματα της ομάδας;), δεν γίνεται να μην ιντριγκάρεσαι από την προοπτική. 

Ε, ναι δηλαδή, άλλο η τρίτη θέση μετά βαΐων και κλάδων και οι προσευχές μπας και στραβοπατήσει ο ΠΑΟΚ κάποια στιγμή κι άλλο να χτυπάς στα ίσια τον Ολυμπιακό για την πρωτιά. Άλλο να καρδιοχτυπάς αν θα πάρεις άδεια απ’ την ΟΥΕΦΑ για να βγεις στας Ευρώπας κι άλλο να το έχεις σιγουράκι και ευκολάκι όπως επί Βαρδινογιάννη. Άλλο να σε κυνηγάει ο Λέτο κι ο κάθε Λέτο για τα χρωτούμενα και τα οφειλόμενα κι άλλο να σκέφτεσαι ποιός θα είναι ο επόμενος και ο μεθεπόμενος μεταγραφικός σου στόχος. Έχει διαφορά.

Και δεν έχει Μελισσανίδη! Υπενθυμίζω ότι η ΑΕΚ του χρόνου θα παίζει Β’ Εθνική και του παραχρόνου θα είναι μεν στην Σουπερλίγκα, αλλά θα της πάρει λίγο καιρό για να αρχίσει το πάρτι. Οπότε με δυο-τρεις κινήσεις τον Γενάρη κι άλλες πέντε-έξη το καλοκαίρι μπορεί κανείς να διεκδικήσει κάποιο τρόπαιο εντός της προσεχούς διετίας, χωρίς να αισθάνεται καυτή την ανάσα (πόσω μάλλον τα δόντια…) του «τίγρη» στο σβέρκο του.

Είναι ένα ποντάρισμα φυσικά, καθώς στα σπορ τίποτε δεν είναι σίγουρο. Είδαμε πως γκρεμοτσακίστηκε ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, στην πρώτη καταιγίδα. Κι από την άλλη, οι Κινέζοι (αν είναι όντως μέσα στο σχήμα και δεν έχουμε φάει σώτο) είναι γνωστό ότι ποτέ δεν ρισκάρουν άνευ σοβαρότατου λόγου. Πάνε πάντα με το «σιγουράκι», με το «γνώριμο», με το «σταθερό» αποφεύγοντας τους πειρασμούς. Με αυτό τον τρόπο καθυστερούν λίγο παραπάνω, αλλά άμα είσαι μια αυτοκρατορία με ιστορία χιλιάδων ετών τί να σου πούνε μερικά μηνάκια και χρονάκια;

Το τελευταίο ζήτημα; Ποιός ακριβώς Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να πάρει στα χέρια του τον Παναθηναϊκό; Ο ορμητικός, ρηξικέλευθος, φουριόζος ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού που κέρδισε το νταμπλ στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα; Ή μήπως ο άνθρωπος που έδωσε συνέντευξη Τύπου για να δηλώσει ότι τα παρατάει γιατί δεν του φέρθηκε καλά ο θείος του ο Θανάσης; Το ερώτημα παραμένει, παρότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο σοβαρός εμφανίζεται στην αθλητική πιάτσα. Αν πάντως τα καταφέρει τώρα να φέρει τα μύρια στον Παναθηναϊκό, θα του συγχωρεθούν πάραυτα τα όποια ολισθήματα του παρελθόντος.