Είναι σαν να διακτινίστηκαν όλες μαζί από ένα άλλο σύμπαν, όπου τα προβλήματα, τα θέματα ζωής, οι αιτίες για καβγά είναι το ποια έχει κορμάρα και την δείχνει, ποια φοράει κιτς τουαλέτα στα Όσκαρ και αν σετάρει η γόβα με διχτυωτό ή όχι! Από την άλλη είναι έως και διασκεδαστικό, να βλέπεις νέες, ωραίες και μάλλον οικονομικά εύρωστες γυναίκες να πιάνουν τον καβγά για τα ρούχα και τα φκιασίδια της κάθε ξένης σταρούμπας που τη δουλειά της κάνει σε ένα διεθνές επίπεδο πάντα. Όμως όχι, η Κατερίνα Στικούδη θεωρεί τον εαυτό της συνάδελφο της Ιρίνα Σάικ, για παράδειγμα, και φίλη, νιώθοντας πως πρέπει να την προστατέψει, ενώ η Δέσποινα Καμπούρη θεώρει πως θα ιδρώσει τα αφτί τους αν κρίνει και την Ιρίνα και τη Ρίτα Όρα, με βρισιές στα αμερικανικά κιόλας, που είναι πιο χορταστικές μάλλον απ’ τις πειραιώτικες, τις πασαλιμανιώτικες ή τις καλαματιανές! Και ως κοσμικά κορίτσια με καλλιέργεια πολυεθνική θα ασχοληθούν βεβαία με τις τουαλέτες των καλεσμένων σε διάφορα πάρτι περί των Όσκαρ. Άμα με τι; Με το τι φόρεσε η Περιστέρα στα Κούλουμα, στην Αίγινα, που δεν μας κάνει το χατίρι να περιφέρεται ως κομψευόμενη; Πριτς!…

… Όλα ξεκίνησαν από ανάρτηση της γλυκιάς Δέσποινας Καμπούρη, την οποία καταλαβαίνω να πω, γιατί εργάζεται και σε γυναίκειο site και με τη μόδα θα ασχοληθεί θέλει δε θέλει. «Υψηλή ραπτική –my ass!» γραφεί κάπου στο Instagram της, χρησιμοποιώντας την βρισιά που εκφράζει τον μέσο αμερικανό της Οκλαχόμα και της Μινεσότα για να συνεχίσει στα πιο κομψά που αφορούν στο LA και στο New York, «Too cheap! Οscars: Rita Ora, Irina Shayk. Γιατί δεν εμφανίστηκαν γυμνές; Τι έχουν πάθει οι γυναίκες;» αναρωτιέται και συνεχίζει στα μητρικά όλων μας, μιας και τα παίζουμε στα δάκτυλα, αγγλικά «talking about fashion #εγώ θα τους έριχνα πόρτα!»…  Εδώ που τα λέμε τώρα, πήγαν για να τις δουν και αυτές οι μαυροκακομοίρες τσίτσιδες. Η απίθανη Ιρίνα έχει μόλις χωρίσει και επιθυμεί να δουν οι Αζέροι και Ρώσοι ολιγάρχες τη διαθεσιμότητα της με όλα τα προσόντα της, η άλλη, η Ρίτα Όρα, στα 24 της, ό,τι μπορεί δείχνει για να κάνει καριέρα. Η Δέσποινα Καμπούρη ανέβασε φωτογραφία της Ιρίνα Σάικ και της Ρίτα Ορα από την εμφάνισή τους στο πάρτι του Vanity Fair μετά τα Oscar, γιατί στην απονομή φυσικά ούτε απ έξω δεν πέρασαν και όχι καλεσμένες δεν τις είχαν αλλά ούτε και να τις  χ… χαιρετίσουν εννοώ!

Η Κατερίνα Στικούδη, όμως, ταυτίστηκε με τις συναδέλφους της ως μοντέλο με την Ιρίνα και ως καλλιτέχνης με την Ρίτα και πήρε τον καβγά επάνω της χρησιμοποιώντας και αυτή την σαν μητρική μας αγγλική γλώσσα: «Είναι λίγο too much!» she wrote… I am sorry… έγραψε ελαφρώς ειρωνικά και συνέχισε «όμως δεν πήγανε έτσι, στο περίπτερο της γειτονιάς σου Δεσποινάκι μου, να πάρουνε τσίχλες! Το ωραίο σώμα, εμείς οι γυναίκες πρέπει να το θαυμάζουμε και όχι να κάνουμε σα κομπλεξικές, βλαχάρες, καρακάξες με τη πρώτη ευκαιρία!».  Ε! Ναι! Διότι επειδή το θαυμάζουμε και στο περίπτερο γιατί όχι να μη προτρέψουμε τις καλλίγραμμες να πάνε ξεβράκωτες; Θα πηγαίνουν αυτές μπροστά για τσίχλες και από πίσω η μαρίδα να φωνάζει: «ουαααα! Ξέχασες την κιλότα σου εσύ με το ωραίο σώμα!»! Φυσικά η γλυκιά Κατερίνα Στικούδη, ως γυναίκα, καλλιτέχνης και ίνδαλμα δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Δέσποινα ζει σε συνοικία με γειτονίες και σοκάκια και πετάγεται με τη σαγιονάρα για τσίχλες και για να διαβάσει τα περιοδικά απ’ τα μανταλάκια, ενώ άλλες στα ακριβά προάστια μόνο με το τζιπ βγαίνουν από το γκαράζ και περίπτερο δεν έχει παρά στις δημοσιές, ας πούμε δυο στη Κηφισίας, σε όλη την Εκάλη, όπου στέλνουν το υπηρετικό προσωπικό για τσίχλες φυσικά! Άσε που οι πλούσιες δε μασόνε και τσίχλες γιατί ή χαλάσει η λεύκανση ή ξεκολλήσει η πορσελάνη και άντε να τρέχεις στους κοσμικούς – οδοντιάτρους πάλι! Εννοείται δε πως, όποια δει τις ξεβράκωτες και τυλιγμένες σε δίχτυα σαν αθερίνες και τούλια σα κουνούπια Ιρινα και Ρίτα και δεν πέσει να σφαδάζει από ενθουσιασμό, παραληρώντας για τη κομψότητα και το σικ της γύμνιας τους που ψάχνει πλούσιο σπόνσορα, είναι «κομπλεξικιά, βλαχάρα, καρακάξα»!

Η στίξη σ’ αυτή την εξαγγελτική κραυγή απελευθέρωσης περισσότερων ξεβράκωτων καλλονών της κ. Στικούδη, είναι δικιά μας και αυθαίρετη μιας και η ιδία δεν είχε μπει στον κόπο για κόμματα και άλλα τέτοια και να μας συμπαθά! Η γλυκιά Κατερίνα δε όλα αυτά τα προσάπτει στη Δέσποινα σε πλάγιο πλην όμως σαφή λόγο, ενώ η προσφώνηση «Δεσποινάκι» και δη «μου», δηλοί πως υπάρχει οικειότητα, καλή διάθεση αλλά και γνώση που χρειάζεται να μεταλαμπαδευθεί απ την υπερέχουσα Κατερίνα, ως μοντέλο, καλλιτέχνη, που έχει δει και ταινίες που πήραν Όσκαρ και αυτά τα παίζει στα δάχτυλα, στην λιγότερο γνώστρια Δεσποινάκι!  

Κατανοούμε όλοι και κυρίως όλες πως κομπλεξικιά είναι όποια δε πάει ξεβράκωτη όπου την καλούν, βλαχάρα όποια αναγνωρίζει ως υψηλής αισθητικής ρούχα τα σεγκούνια και τα κεντήματα στα ρούχα με τον δικέφαλο της βυζαντινής αυτοκρατορίας και που είναι λατινόφωνη στο σχολιασμό και όχι αγγλόφωνη και καρακάξα όποια επιμένει να ντύνεται! Δηλαδή my ass λέμε!

Και επειδή όλο αυτό δε μας έπεσε to much! Ήρθε και η Φαίη Σκορδά να πάρει θέση σ’ αυτό το τεράστιο ζήτημα και να διαιτητεύσει στο θέμα της ξεβράκωτων ξένων σταρ και των ελληνίδων διακεκριμένων κοσμικών κοριτσιών μεταξύ τους. «Δεν έπρεπε να μιλήσει έτσι» είπε η σταρ παρουσιάστρια για την σταρ μοντέλο, τραγουδίστρια και ελαφρώς παρουσιάστρια Κατερίνα.  «Να υπονοήσει αυτό. Είναι πολύ βαρύ, παιδιά, αυτό που είπε! Εγώ θα είχα παρεξηγηθεί! Η Κατερίνα εκτέθηκε, η Δέσποινα δεν απάντησε γι’ αυτό και δεν αναφέρθηκε στην Κατερίνα».  Ε! Ναι! Διότι να σε πει η ψυχούλα Κατερίνα «βλάχα» και όχι σαρακατσάνα ή καραγκούνα, είναι προσβόλα και όχι αστεία!

Ηθικό δίδαγμα κορίτσια για μας τις υπόλοιπες; Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, γαρίφαλο στ’ αυτί μας…