Ζωή να έχουμε, οι Έλληνες βρίσκουμε πάντα λόγους να το γιορτάσουμε και να το κάψουμε! Μετά την χριστουγεννιάτικη πανδαισία και πριν την κραιπάλη της Λαμπρής, η καρναβαλική περίοδος, πιστή στο ραντεβού της κάθε χρόνο, βγάζει στους δρόμους κάθε γωνιάς της χώρας μικρούς, μεγάλους και… μικρομέγαλους για να το γλεντήσουν και να το χαρούν με την καρδιά τους.

Η πατρινή περίπτωση, όμως, κερδίζει τα καρναβαλικά πρωτεία εδώ και δεκαετίες. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, με την πόλη να κατακλύζεται από στολές κάθε είδους, τόνους κομφετί και χιλιάδες επισκέπτες. Και μπορεί ήδη να διανύουμε το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, ωστόσο το γλέντι καλά κρατεί εδώ και εβδομάδες.

Την προηγούμενη, μάλιστα, ο… αεικίνητος φωτορεπόρτερ Κώστας Αγγελάκης βρέθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα και κατέγραψε έντονες και χρωματιστές εικόνες από την μεγάλη παρέλαση των… μικρών! Στην πλατεία Ομονοίας, στη Γούναρη, την Αγίου Νικολάου, την Κορίνθου, την πλατεία Γεωργίου, οι πιτσιρικάδες της πόλης (και όχι μόνο) άφησαν το στίγμα τους και παρέδωσαν τη σκυτάλη των εκδηλώσεων στους μεγαλύτερους, οι οποίοι είναι βέβαιο πως θα τα δώσουν όλα στην αυριανή, μεγάλη παρέλαση.