Επειδή η πλειοψηφία των Μέσων ασχολείται με τις δηλώσεις και τις αντιδηλώσεις των κυριών Λυμπέρη – Μενεγάκη, θέλω να σας επισημάνω ότι «βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος».

Καταρχήν, σύμφωνα με την κυρία Λυμπέρη, την Ελένη την παρακολουθούν άρρωστοι που νοσηλεύονται στο Υγεία. Ως χρόνια ασθενής που έχει νοσηλευθεί στο Ευγενίδειο, στην Ευρωκλινική, στο Metropolitan, στο Ιατρικό Κέντρο και στο Ερρίκος Ντυνάν όπου έχω γίνει «εσωτερική» τα δυόμιση τελευταία χρόνια, αλλά και ως επισκέπτρια στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για περισσότερο από δεκαήμερο ο γιος μου, θα τολμήσω να διαφωνήσω: Η Ελένη Μενεγάκη «έπαιζε» αβέρτα–κουβέρτα (που λέει και ο λαός) στους δέκτες των δωματίων. Φυσκά, οι ίδιοι άρρωστοι που παρακολουθούσαμε την Ελένη, παίρναμε και «τζούρα» από ειδήσεις, ενώ οι άντρες νοσηλευόμενοι ήταν «κολλημένοι με την μπάλα». Μετά λόγου γνώσεως λοιπόν επισημαίνω ότι πολύ καλά έχουν κάνει τα «κανάλια» και οι αστρολογικές προβλέψεις βγαίνουν στον «αέρα» αφού έχει τελειώσει η πρώτη πρωινή επίσκεψη των γιατρών. Γιατί, αν συμπέσει η αστρολογία με το επισκεπτήριο των καθηγητών, συνοδοί ασθενών, άρρωστοι, νοσοκόμες και κάποιες νοσηλεύτριες πρώτα θ’ ακούσουμε «ευλαβικά» την επιρροή του Δία στον Ερμή και μετά θ’ ασχοληθούμε με τις οδηγίες του ιατρικού προσωπικού.

(Για το τι παρακολουθούν οι άρρωστοι, λοιπόν, επικαλούμενη και τις μαρτυρίες συναδέλφων, η μόνη αρμόδια να μιλάει είναι η αφεντιά μου).

Η κυρία Λυμπέρη έγραψε πολλά σε ανακοίνωσή της εναντίον της Ελένης, τα οποία θα τα χαρακτήριζα ανθυπολεπτομέρειες μπροστά στη δήλωση που «πέρασε στα ψιλά». Λοιπόν, η κυρία Ελένη και Μενεγάκη μας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τηλεθεάτρια την ρώτησε από ποιόν νομό τηλεφωνεί. Η τηλεθεάτρια, που μάλλον, όπως την έκοψα από τη φωνή, δεν νοσούσε από κάτι βαρύ, είπε ότι κατάγεται από τον νομό της Αιτωλοακαρνανίας. Η Ελένη Μενεγάκη τη ρώτησε κατόπιν με «αφόρητα προκλητικό τρόπο». Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην χρησιμοποιούμε ολόκληρη την λέξη «Αιτωλοακαρνανία»;

Δηλαδή Ελενίτσα μου, επειδή εσύ κουράζεσαι να μιλάς ενώ μασάς τσίχλα, όπως γράφει και η κυρία Λυμπέρη, να βαφτίσουμε τον νομό «Α….νία»; Όπως δηλαδή τη Θεσσαλονίκη τη γράφουνε Θεσ/νίκη… Αλλά, αν και αυτό σου μοιάζει μεγάλο, να την πούμε «Θίκη»… Που σημαίνει ότι η Σίση Χρηστίδου, όταν θα την ρωτάνε από πού είναι, θα λέει από τη Θίκη και όλοι θα καταλαβαίνουμε Θεσσαλονίκη. Μαζί με την Αιτωλοακαρνανία, Ελένη μου, λέω να πάμε να συρρικνώσουμε λίγο και τον νομό Χαλκιδικής . Αυτόν θα το κάνουμε «Χική» και στα λατινικά θα γράφετε Chiki. «Ανάποδα κρεμάστε με» αλλά είναι πανεύκολο και θα το διαπιστώσετε: Μόλις κάποιος ρωτήσει «ποιο πόδι της Χικής σου αρέσει καλύτερα», ούτε ένας δεν θα μπερδευτεί. Ακαριαία θα καταλάβει ότι αναφερόμαστε στην «αρχαία» Χαλκιδική.

 


Η κυρία Λυμπέρη-Μακρή υπογράφει το βιβλίο της.

Η πρόταση της κυρίας Μενεγάκη λοιπόν έχει δύο «αναγνώσεις». Σύμφωνα με την ανάλυση του χαρακτήρα της παρουσιάστριας που έκανε η κυρία Λυμπέρη, εύκολα θα την χαρακτηρίζαμε (την Ελένη  πάντα) σαν μια προκλητική σταρ που, μασώντας μια τσίχλα, βαριέται να μιλήσει ακόμη και με ολόκληρες λέξεις… Η δεύτερη «ανάγνωση» όμως της  δημόσιας πρότασης της Ελένης Μενεγάκη για να συρρικνωθεί λεκτικά η  «Αι-τω-λο-α-κα-ρνα-νία» θα μπορούσε να θεωρηθεί άκρως δημιουργική, καθώς θα εμπνεύσει πολλούς να δημιουργήσουν νέα logo νομών, νέες πινακίδες στους δρόμους, νέα γραφική απεικόνιση του χάρτη της Ελλάδας, νέους τίτλους στους βουλευτές (π.χ. άλλο είναι να δηλώνεις βουλευτής Ευρυτανίας, και άλλο να δηλώνεις βουλευτής «Ευρίας»).

Με αυτά και με τ’ άλλα, οι προθέσεις της Ελένης Μενεγάκη γίνονται φανερές από τις λεπτομέρειες των λόγων της, καθώς ο «διάβολος κρύβεται» στις λεπτομέρειες .

Και για φινάλε, η Ελενίτσα μας άρχισε από νομούς και θα συνεχίσει με κράτη, με πρώτη υποψήφια για συρρίκνωση τη Πορτογαλία  απ’ όπου όπου θα εξαφανίσει το «ορτογαλ» και θα μείνει το «ΠΙΑ» ή «Pia».

Aυτά επειδή και νοσηλεύομαι συχνά και την Μενεγάκη βλέπω .