Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Κίεβο από τη Ντνίπρο με σχεδόν κάτω τα χέρια και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στέφθηκε με… αποτυχία. Ο Πορτογάλος έκανε λάθη στην αναμέτρηση της Ουκρανίας, λάθη εξώφθαλμα που προκαλούν ερωτήματα.

Μερικά από αυτά, είναι:

– Για ποιο λόγο συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Αφελάι; Ο Ολλανδός κυριολεκτικά σερνόταν σε άλλο ένα ματς και ο προπονητής του Ολυμπιακού τον άφηνε μέσα, παρά την ακινδυνότητά του.
– Ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το λόγο αλλαγής του Ντοσεβί. Ο Τογκολέζος ήταν η μόνιμη και μοναδική πηγή κινδύνου για την Ντνίπρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, και παρόλα αυτά αντικαταστάθηκε από τον Ντουρμάζ, ο οποίος πάλι κολύμπησε στα ρηχά.
– Ο Μήτρογλου εξαφανίστηκε σε άλλο ένα 90λεπτο του Ολυμπιακού. Αν μετρούσε, βέβαια, το γκολ στις καθυστερήσεις, ο Μητρογκόλ θα ήταν ο σκόρερ, ωστόσο η παρουσία του δεν μπορεί να μην κριθεί ως απογοητευτική. Απών σε όλο το ματς και καμιά ανησυχία για τους αντίπαλους αμυντικούς.
– Παρά την απομάκρυνση Μίτσελ, η άμυνα εξακολουθεί να δείχνει αδούλευτη, με τον Σαντάνα να μην μπορεί ακόμη να προσαρμοστεί και τον Περέιρα να κάνει χειρότερα τα πράγματα αντικαθιστώντας τον με τον Μιλιβόγεβιτς. Δηλαδή, το καλύτερο «μήνυμα» έλλειψης εμπιστοσύνης.
– Απουσία Plan Β. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησαν και οι αποφάσεις του διαιτητή, ο οποίος έσφαξε κυριολεκτικά τους Πειραιώτες, τη στιγμή που προσπαθούσαν να πάρουν τα πάνω τους με την σωστή είσοδο του Φορτούνη.
– Το ματς λήγει και ο Περέιρα τρέχει στον διαιτητή. Αν δείτε το βίντεο, κοντεύει να τον… αρπάξει, ενώ λόγο για τις διαιτητικές αποφάσεις έκανε και στις δηλώσεις του. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά με τον Μίτσελ, ο οποίος ποτέ δεν μίλησε για τους διαιτητές. Σε αυτό, προσθέστε ότι ο Πορτογάλος κινδυνεύει με τιμωρία, ανάλογα με το φύλλο αγώνα.

Όπως και να έχει, ήταν μια κακή βραδιά για τον τεχνικό των ερυθρολεύκων. Ο οποίος -όσο κι αν ακούγεται τραβηγμένο- θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τα τρία “μεγάλα” ματς με Παναθηναϊκό, Ντνίπρο και ΑΕΚ για το Κύπελλο.