Λυμπέρη-Μακρή VS Μενεγάκη: Οι λυκοφιλίες τελειώνουν με πάταγο!

"Η απάντηση της εκδότριας στην τηλεπαρουσιάστρια μετά τα ασφαλιστικά μέτρα στο Hello απέδειξε ότι τα καλύτερα γράφονται κατόπιν εορτής..." Γράφει ο Διονύσης Θανάσουλας.

Λυμπέρη-Μακρή VS Μενεγάκη: Οι λυκοφιλίες τελειώνουν με πάταγο!

"Η απάντηση της εκδότριας στην τηλεπαρουσιάστρια μετά τα ασφαλιστικά μέτρα στο Hello απέδειξε ότι τα καλύτερα γράφονται κατόπιν εορτής..." Γράφει ο Διονύσης Θανάσουλας.


Με ένα μακροσκελές κείμενο διαποτισμένο από την λεπτή ειρωνεία της και με γοητευτικά δηλητηριώδεις εκφράσεις η Έλενα Μακρή-Λυμπέρη έστειλε στο πυρ το εξώτερον την διαχρονική σχέση της με την Ελένη Μενεγάκη, αποκαθηλώνοντας εν μια νυκτί τα αμέτρητα εξώφυλλα με την πιο διάσημη ξανθιά τηλεπερσόνα. Εικάζω ότι η κ. Λυμπέρη δεν συγχώρησε -κάποιοι επιμένουν ότι δεν θα συγχωρήσει ποτέ- τα ασφαλιστικά μέτρα που εστάλησαν από την ωραία Ελένη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και αφορούσαν τις φωτογραφίες από το πάρτι της κόρης της που δημοσίευσε το Hello. Ένα περιοδικό, που «έπασχε» όπως και όλα τα άλλα εβδομαδιαία lifestyle έντυπα από οξεία Μενεγακίτιδα -και ας μου συγχωρεθεί το αδόκιμο της συγκεκριμένης λέξης.

Η επίθεση της κ. Λυμπέρη περιλαμβάνει μια οξεία κριτική για την ωραία Ελένη με παραγράφους όπως αυτή που η εκδότρια την «στολίζει» για την δουλειά της, ενώ στην συνέχεια ακολουθούν ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις από την συνεργασία τους. «Προσωπικά» γράφει «δε βρίσκω καν ενδιαφέρουσα εδώ και χρόνια τη δουλειά της Ελένης Μενεγάκη. Βλέπω πόσο βαριέται –ως και τσίχλα μασάει, χωρίς αιδώ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της– και τη μεταδίδει κιόλας αυτή τη βαρεμάρα στο κοινό της». Τότε κ. Λυμπέρη, επιτρέψτε μου να ρωτήσω -αν και η απάντηση είναι γνωστή- γιατί ενδίδατε κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα και την κάνατε εξώφυλλο σε όλα σχεδόν τα περιοδικά του Ομίλου Λυμπέρη;

 


Όπως επισημαίνετε άλλωστε «Εμείς έχουμε παράδοση πλέον στον τομέα Ελένη Μενεγάκη. Η μισή πτέρυγα, αν στεγαζόμασταν σε ιδιόκτητα κτίρια, έπρεπε λογικά να φέρει το όνομά της. Και τα «Άπαντα» της Ελένης με βιβλιοθήκη δώρο να βγάλουμε, αναμενόμενο θα είναι. Τέτοια προσωπολατρεία, από την εποχή των Βυζαντινών εικόνων και τις εικονομαχίες έχει να γνωρίσει ο τόπος». Συμφωνώ με τα γραφόμενα σας, γιατί σε αυτή την χώρα η κ. Μενεγάκη δυστυχώς έχει την τύχη να «πουλάει» και να πουλάει πολύ, και σε αυτό έχετε εσείς, ο Πέτρος Κωστόπουλος αλλά και πολλοί άλλοι το δικό σας μερίδιο ευθύνης. Αμφότεροι την τιμήσατε δεόντως, τόσο πολύ μάλιστα ώστε για το διαζύγιό της να βγάλετε έκτακτες εκδόσεις των περιοδικών σας και τόσο ώστε μετά από αυτό εσείς και ο σύζυγός σας να «συνταχθείτε» στο πλευρό της -με όλα τα οφέλη για τα περιοδικά σας- και ο Κωστόπουλος με τον Λάτσιο, γεγονός που το πλήρωσε κυκλοφοριακά με το γνωστό εμπάργκο της κουμπάρας του.

Χαίρομαι όμως που έστω και αργά διαπιστώσατε ότι «Είναι απλά καθισμένη, μόνιμα απροετοίμαστη, ρεπορτάζ δεν κάνει γιατί δεν ξέρει να κάνει. Οι συνεργάτες της, ουσιαστικά προσπαθούν να φτιάξουν το κέφι της ναζιάρας ή άκεφης (κατά περίπτωση) «σουλτάνας Χουρέμ», αλλά ποιος νοιάζεται για το ατελείωτο telemarketing μιας εκπομπής που μπορείς να δεις μόνο άρρωστος στο κρεβάτι του Υγεία;». Χαίρομαι που έστω και αργά μάθατε και ας χρειάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα από την πρώην πλέον φίλη σας, αυτή που καλούσατε στα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν στην κατοικία σας, ότι «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος».

 


Χαίρομαι που θέλετε να αλλάξετε προς το καλύτερο το Hello όπως γράφετε και μακάρι να μην χρειαστεί να κάνετε υποχωρήσεις και εκπτώσεις σε εποχές δύσκολες, ειδικά για τους εργαζόμενους.

Και ναι, «it takes two to tango» αλλά αυτό το tango που διήρκησε πάνω από είκοσι χρόνια, ήταν ένας χορός για τον οποίο μετανιώσατε, μόνο όταν η «φίλη» σας απέδειξε περίτρανα, ότι μάλλον δεν ήταν ποτέ τέτοια, ακόμη και στις χρυσές εποχές των εκδοτικών σας πονημάτων.

Κάλλιο αργά, όμως, παρά ποτέ…

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα