Η φράση του Γάλλου συγγραφέα Οκτάβιου Μιρμπό «Αυτοί που σωπαίνουν λένε πολύ περισσότερα από αυτούς που μιλάνε όλη την ώρα», ταιριάζει απόλυτα στην Αθηνά Ωνάση. Η τριαντάχρονη κληρονόμος ήρθε σήμερα για άλλη μια φορά στο προσκήνιο της ελληνικής πραγματικότητας από την οποία απέχει εδώ και χρόνια. Αιτία γι’ αυτό η συνέντευξη του συζύγου της Αλφόνσο Ντε Μιράντα Νέτο που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ελληνική έκδοση του Hello με έναν catchy τίτλο -νόμιζες διαβάζοντας τον ότι το ζευγάρι παραχώρησε κοινή συνέντευξη- και φωτογραφία τους.

Τελικά μίλησε μόνο ο Ντόντα -έτσι τον αποκαλεί η Αθηνά και οι φίλοι του- κάτι που ήταν αναμενόμενο για όσους έχουν ασχοληθεί επισταμένα με την εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση. Θυμάμαι ακόμη τους δημοσιογράφους να περιμένουμε έξω από τη Μεγάλη Βρετάννια την άφιξή της πριν από χρόνια, μπας και πάρουμε μια δήλωση, έστω ένα «γεια σας». Δεν το πήραμε ποτέ. Η Αθηνά βγήκε από το αυτοκίνητο, χαμογέλασε αδιόρατα και μπήκε στο ξενοδοχείο, χωρίς να πει λέξη.

 

 

Από την ημέρα που ενηλικιώθηκε η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, έχει αρνηθεί τα δεκάδες αιτήματα για μια συνέντευξη τόσο σε εφημερίδες, όσο και σε μερικά από τα πιο έγκριτα και διάσημα περιοδικά του κόσμου. Στα τριάντα της πλέον χρόνια, εξακολουθεί να κρατάει το στόμα της ερμητικά κλειστό και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η κληρονόμος μιας  «καταραμένης» όπως αποδείχτηκε δυναστείας, διατηρεί μια έμφυτη αποστροφή για  τα media. Μια αποστροφή, που έχει ρίζες στην εποχή που ήταν ένα μικρό κορίτσι, το οποίο καθόταν τρομαγμένο στο πλευρό του πατέρα του, όταν άστραφταν κατά δεκάδες τα φλας των φωτογραφικών μηχανών.

Μεγαλώνοντας και με τα όσα έγιναν -ο έρωτας, η σύγκρουση με τον πατέρα της, αρχικά για τον Ντόντα και μετά για την περιουσία της- έγινε ακόμη πιο απόμακρη με τα ΜΜΕ που ήθελαν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούσαν για την ζωή της. Στο μόνο που έχει γίνει πιο ελαστική είναι ότι ανέχεται τους φωτογράφους που την «κυνηγούν» στους ιππικούς αγώνες που συμμετέχει μαζί με τον Αλβάρο, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να τους υπομένει.

Οπότε, η συνέντευξη που όλοι σχεδόν οι έλληνες και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι θα ήθελαν να πάρουν, θα περιμένει για πολύ καιρό ακόμη…