Η φωτογραφία του William B. που έχει στην διάθεσή του ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας, είναι θολή αλλά ταυτόχρονα μοναδική κι αυτό επειδή, μετά από χρόνια ερευνών, είδε τελικά τον «αόρατο» πράκτορα της CIA που αλώνιζε στην Αθήνα για πάνω από μια δεκαετία. Πρόκειται για ένα ικανότατο, όπως αποδείχτηκε, στέλεχος, αφού, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ήταν αυτός που προμηθεύτηκε τα 4 κινητά «σκιές» που χρησιμοποιήθηκαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών το 2005. Τότε που αποκαλύφθηκε ότι οι Αμερικανοί υπέκλεπταν όχι μόνο τηλεφωνικές επικοινωνίες υπουργών, αλλά ακόμη και αυτές του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ο William B. θεωρείτο ένας από τους πλέον ικανούς επιχειρησιακούς πράκτορες της CIA, έχει ελληνική καταγωγή, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Η άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας σε συνδυασμό τόσο με το υψηλότατο μορφωτικό του επίπεδο, όσο και με το ότι ήταν γνώστης της ελληνικής κοινωνίας, τον έχρισαν γρήγορα σχεδόν μόνιμο στέλεχος στο κλιμάκιο της Υπηρεσίας στην Αθήνα. Στο πλαίσιο συνεργασίας της δικής μας ΕΥΠ με την CIA σε υποθέσεις που ενδιέφεραν και τις δύο χώρες, γνωρίστηκε με επιχειρησιακά και όχι μόνο στελέχη της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Εικάζεται ότι από το 2000 μέχρι το καλοκαίρι του 2002, όταν έσκασε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, είχε λάβει μέρος στην διακριτική παρακολούθηση μελών της 17Ν, χωρίς να το γνωρίζουν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας. Μετά από αυτό αποσπάστηκε μόνο για λίγο στα κεντρικά της CIA στο Λάνγκλεϊ, πριν επιστρέψει για την πιο επιτυχημένη αποστολή της καριέρας του, τις υποκλοπές των επικοινωνιών μελών της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 ο «αόρατος» Αμερικανός πράκτορας, σε συνεργασία με στελέχη της NSA που πρόσβαλαν με κακόβουλο λογισμικό τα δίκτυα της Vodafone και δεκατέσσερα καρτοκινητά τηλέφωνα, ξεκίνησε τις υποκλοπές. Την ημέρα που τα «ΝΕΑ» αποκάλυψαν το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ο William B. αναχωρούσε από την Αθήνα, έχοντας επιτελέσει το «θεάρεστο» έργο του.
Δέκα χρόνια μετά, το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή, ελάχιστα αγγίζει τον πρώην Ελληνοαμερικάνο πράκτορα, που έμενε στο Ψυχικό και έκανε κάθε χρόνο διακοπές στο νησί της ελληνίδας γυναίκας του, όπου διατηρούσαν εξοχική κατοικία. Στα 64 χρόνια του, έχει συνταξιοδοτηθεί από την CIA και θεωρείται πολύ δύσκολο να συλληφθεί και να καταθέσει για μια υπόθεση που δέκα χρόνια μετά εξακολουθεί να «καίει»…