Υπάρχουν κλέφτες και κλέφτες. Είναι κάτι γατόνια που σου τσιμπάνε το πορτοφόλι (σκέτο «φόλι» εις την ανωτάτην κλεφτικήν) χωρίς καν να καταλάβεις ότι πέρασαν από πλάι σου. Είναι κάτι αετοί που μπαίνουν στο σπίτι σου χαλαρά και άκοπα και αβασάνιστα και δεν πα να το έχεις εσύ αμπαρώσει με δυόμιση χιλιάδες κλειδαριές… Αλλά είναι και κάτι γίδια, που ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών τους δεν μπορούν να δέσουν. Βλέπε τον προχθεσινό ληστή στο καλιφορνέζικο Κόνκορντ, που εγκατάλειψε κλεμμένο αμάξι για έναν λόγο που δύσκολα, πολύ δύσκολα θα τον φανταστείτε!

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως λέει το αστυνομικό δελτίο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής  τέλειωσε τη διασκέδασή του ένας κύριος στο Κόνκορντ και πήγε να μπει στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό του. Εκεί μέσα όμως τον περίμενε με το όπλο υψωμένο ένας ληστής. Ο οποίος ληστής, του πήρε το «φόλι» και στη συνέχεια του απέσπασε και τα κλειδιά του οχήματος. Ακολούθως τον ξεφορτώθηκε (χωρίς βία ευτυχώς) κι έβαλε μπροστά το αμάξι για να εξαφανιστεί. Και δεν κουνήθηκε ούτε μέτρο…
 


 

Γιατί; Διότι όπως ανακοίνωσαν οι αρχές το αυτοκίνητο δεν ήταν αυτόματο (όπως είναι δηλαδή το 99% των αμαξιών ΙΧ που κυκλοφορούν στους αμερικάνικους δρόμους), αλλά είχε ταχύτητες. Κι ο ληστής, δεν είχε ιδέα πώς να χειριστεί το μοχλό και το αμπραγιάζ. Προσπάθησε μία, προσπάθησε δύο, είδε ότι αυτό το διαολεμένο πράγμα αντιστέκεται και αποφάσισε να πράξει το μόνο λογικό πράγμα: Έφυγε με τα πόδια!

Κι έτσι το θύμα έχασε μεν τα λεφτά του αλλά γλύτωσε το αμάξι του. Από τον πιο άχρηστο κλέφτη του κόσμου όλου!