Ότι η κτηματαγορά του Λονδίνου έχει πάρει απίστευτη ώθηση τους τελευταίους μήνες και με τη βοήθεια Ρώσων, Κινέζων και Ελλήνων που θέλουν να έχουν ένα πάτημα στη βρετανική πρωτεύουσα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να επιβλέπουν τις επενδύσεις τους –όχι πάντα νόμιμες και καθώς πρέπει- είναι γνωστό. Ότι η ώθηση αυτή έχει ταράξει τους Λονδρέζους αλλά και τους κατοίκους άλλων βρετανικών πόλεων όπως το Κέιμπριτζ –είναι ακριβότερο και από το Λονδίνο-, οι οποίοι βλέπουν το όνειρο της απόκτησης σπιτιού να απομακρύνεται κάθε μέρα πιο πολύ είναι επίσης γνωστό. Γνωστές είναι και οι ανησυχίες που εκφράζουν διάφοροι παράγοντες της αγοράς, πολιτικοί και οικονομολόγοι ότι η φούσκα των ακινήτων αργά θα ή γρήγορα θα σκάσει αφήνοντας τους δυστυχείς που αγόρασαν σπίτι τα τελευταία χρόνια στο έλεος των τραπεζών αφού τα δάνεια που έλαβαν δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

 

 

Το διαμέρισμα στις φωτογραφίες είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τι ακριβώς συμβαίνει. Εμβαδού 31,21 τ.μ. –ένα ευρύχωρο δωμάτιο ξενοδοχείο διακοπών δηλαδή-, προσφέρεται αυτή τη στιγμή προς πώληση από γνωστό μεσιτικό γραφείο του Λονδίνου στην τιμή των 607.500 ευρώ. Το διαμέρισμα βρίσκεται κοντά στη Βικτόρια και αποτελείται από ένα δωμάτιο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί γυάλινα χωρίσματα ώστε να απομονώνεται υποτυπωδώς ο χώρος το ύπνου. Για να ξέρετε, οι υπεύθυνοι του μεσιτικού υποστηρίζουν ότι η τιμή είναι συμφέρουσα αφού σε κοντινή απόσταση από αυτό το διαμέρισμα τα ακίνητα πωλούνται σε υψηλότερες τιμές.

 

 

Και κατά τα φαινόμενα, λένε την αλήθεια. Σε 708.864 ευρώ υπολογίζεται αυτή τη στιγμή η μέση αξία των σπιτιών στο Λονδίνο ενώ 541.166 ευρώ κοστολογείται μια υπόγεια θέση πάρκινγκ στο Κένσινγκτον στη περιοχή του Royal Albert Hall. Με τα ίδια λεφτά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν μια ιστορική κατοικία 14 υπνοδωματίων στο Ντέβον με εκτενείς κήπους, ιδιωτικό παρεκκλήσιο και σέρα για τα λουλούδια.