Η Κάρεν Ντάντσακ είναι το πιο τρωτό σημείο στην πολιτική θωράκιση του συζύγου της, βουλευτή των Εργατικών, και πρωτοστάτη του αγώνα για την αποκάλυψη του κυκλώματος των παιδεραστών το οποίο δρούσε στα παρασκήνια της κυβερνητικής εξουσίας τη δεκαετία του ’80 στο Λονδίνο.

 


Την ώρα που εκείνος σκίζεται να αναζητά στοιχεία που εμπλέκουν ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους με την σεξουαλική κακοποίηση χιλιάδων παιδιών και την εκ των υστέρων συσκότιση της υπόθεσης, εκείνη φωτογραφίζεται με αποκαλυπτικά ντεκολτέ και ενίοτε σε κατάσταση ευθυμίας  και μοιράζεται τις πόζες της με τους πολυάριθμους ακολούθους της στο Twitter.

 

 

Η Κάρεν Ντάντσακ, την οποία βλέπετε, έχει γίνει μέγα θέμα στον βρετανικό Τύπο, ο οποίος μετράει τα «χτυπήματα» που καταφέρνει καθημερινά στην καλή εικόνα του συζύγου της. Εκείνη, από την πλευρά της αντεπιτίθεται. Αποκαλεί τους επικριτές της σνομπαρία του βόρειου Λονδίνου και αφήνει να εννοηθεί, ποτέ ολοκληρωμένα, ότι τα παιδικά της χρόνια τα έζησε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανασφάλειας και ο τρόπος της είναι απόλυτα σύμφωνος με το δημόσιο αίσθημα. Δεδομένης και της καταγωγής της από το Ρότσντεϊλ, μια πόλη 200.000 περίπου κατοίκων στην περιφέρεια του Μάντσεστερ, ένα από τα γνωστά επίκεντρα της δράσης του παιδεραστικού κυκλώματος, όπου εκατοντάδες κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, είναι διαδεδομένη η υπόνοια ότι ενδέχεται να ήταν ένα από τα θύματα.

Κάθε τουί της Κάρεν, η οποία παρεμπιπτόντως είναι 31 χρονών και έχει δύο γιους, προκαλεί θύελλα διχογνωμιών που απειλεί να καταπιεί την πολιτική καριέρα του ατυχούς και, κατά πώς λέγεται, φιλότιμου Σάιμον. Εκείνη βέβαια πέρα βρέχει –αφού παραιτήθηκε από το τοπικό συμβούλιο όπου υπηρετούσε, τώρα θέλει να καταταγεί στην Πυροσβεστική. Δηλώνει μάλιστα πως όταν επισκέπτεται το Γουέστμινστερ οι βουλευτές κάνουν ουρά να φωτογραφηθούν δίπλα τους.