Παρακολουθώ μέρες τώρα όλη αυτή την παράνοια για τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» που ενσκήπτει αύριο και στις εγχώριες κινηματογραφικές αίθουσες. Προφανώς και θα προκαλέσει ουρές, με πλήθη γυναικών, όπως εικάζω, να συρρέουν για να παρακολουθήσουν και να ανακαλύψουν τις kinky διαστροφές και τα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια των δύο εραστών.

Το συγγραφικό πόνημα της Ε.Λ. Τζέιμς -κακογραμμένο σύμφωνα με δεκάδες κριτικές- δεν έγινε απλά ένα παγκόσμιο εκδοτικό best seller. Δημιούργησε μια παράνοια γύρω από την τριλογία της συγγραφέως, που έφθασε μέχρι την κυκλοφορία εσωρούχων, κρασιού και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Υποθέτω ότι δεν θα αργήσουμε να δούμε και το authentic μαστίγιο της ταινίας να κυκλοφορεί ή τις περίφημες ασημένιες μπάλες. Αυτό που δεν θα δούμε είναι μια καλή ταινία, αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι μάλλον το τελευταίο που απασχολεί τα στίφη των θεατών που αναμένεται να εντρυφήσουν στο διαστροφικό ερωτικό παιχνίδι του νεαρού δισεκατομμυριούχου και της αθώας παιδίσκης που τον ερωτεύεται μετά την πρώτη τους συνάντηση. Εννοείται ότι ήδη ετοιμάζεται η συνέχεια, πριν καλά-καλά προβληθεί το πρώτο φιλμ, δείγμα κι αυτό του ότι, αφού βρήκαμε την κότα με τα χρυσά αυγά -βλέπε την κ. Τζέιμς-, θα τα πάρουμε όλα.

 

 

Λυπάμαι ειλικρινά κάποιους δεσμευμένους, οι οποίοι θα πάνε θέλοντας και μη με τις καλές τους, για να δουν αυτό το κάτι διαφορετικό και να ακούσουν στην συνέχεια τα γνωστά: «Κοίτα τι της κάνει αυτός! Ε, βέβαια, που να τη βρεις εσύ την φαντασία για να ανάψεις την φλόγα; Στο μπαράκι ή στο Playstation;». Σιγά κυρίες μου, που θα ξυπνήσει ξαφνικά μέσα σας ο bondage εαυτός που κρύβατε επιμελώς τόσα χρόνια! Αν χρειαζόταν ένα βιβλίο σαν τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» για να τον βγάλετε, κρίμα, γιατί μάλλον δεν τον είχατε ποτέ, ούτε στις πιο μύχιες φαντασιώσεις σας.

Τελειώνω με την φράση που με έκανε να κλαίω από τα γέλια όταν τη διάβασα: «Ενός λεπτού σιγή για όλα τα αδέρφια εκεί έξω που θα τα σύρουν οι γκόμενές τους να δουν τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» στις 14 Φεβρουαρίου».

Κουράγιο παιδιά, μια νύχτα είναι, θα περάσει…