Πέμπτη βράδυ, πέντε Φεβρουαρίου γύρω στις οκτώ και μισή το βράδυ, μόλις έχω τελειώσει τα γυρίσματα της εκπομπής «Tην υγειά μας να έχουμε».

Τελευταίος καλεσμένος μου ο πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας. Μέσα στο τεράστιο πλατό απ’ όπου «βγαίνουν στον αέρα» η εκπομπή «Στα καλά καθούμενα», η εκπομπή «Αποκαλυπτικά» με τον Μένιο Φουρθιώτη και η δική μου, είχε από νωρίς μεταφερθεί ένα τεράστιο μαύρο πιάνο με ουρά… Μόλις είδα το πιάνο να μεταφέρεται στο κέντρο του πλατό, έμαθα ότι καλεσμένος του Μένιου το Σάββατο είναι ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής. Ενθουσιάστηκα καθώς είχα καιρό να δω τον Στέφανο στην μικρή οθόνη. Οι πληροφορίες μου μάλιστα θέλουν να «σκίζει» η παράστασή του, ενώ αύριο Σάββατο γίνεται η επίσημη πρεμιέρα. 

Τελείωσα την εκπομπή και ανέβηκα μαζί με τον Ζήση Μπουκαβάλα προς την αίθουσα του μακιγιάζ για να μας ξεβάψει ο Χάρης Σαββίδης. Εκεί λοιπόν με βρίσκει το σοκ!  Ο Στέφανος Κορκολής είναι σχεδόν ξαπλωμένος σε μια πολυθρόνα μ’ ένα τεράστιο τραύμα στο μέτωπο. Τα χάσαμε! Χάρηκα και χάρηκε τόσο πολύ που με είδε αλλά το πρόσωπό του ήταν «κάτασπρο», τα μάτια κόκκινα και φυσικά το τραύμα ήταν κακό!

Ο χειρουργός, με το που τον είδε, του συνέστησε να τον συνοδεύσει κάποιος εκείνη την στιγμή για να κάνει αντιτετανικό, λέγοντας ότι το τραύμα είναι τόσο σοβαρό που πιθανόν να του είχε δημιουργήσει ελαφρά διάσειση. Ο Στέφανος, πριν μπει στο ταξί που θα τον έφερνε στο πλατό, μπήκε ν’ αγοράσει κάτι από ένα μαγαζί. Η πόρτα ήταν από τζάμι, την θεώρησε ανοικτή και παραλίγο το χτύπημα να ήταν μοιραίο.

Παρά τον πόνο και την αιμορραγία, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τους περαστικούς και έφτασε σε «κακή κατάσταση» στον τόπο του γυρίσματος! Δεν ήθελε να «κρεμάσει την εκπομπή»! Άκουγα τον χειρουργό να επιμένει  να κάνει άμεσα αντιτετανικό , αλλά εκείνος τίποτα. Το κορμί του από την μέση και πάνω πονούσε πάρα πολ , φυσικό μετά την πρόσκρουση, ζαλιζόταν, αλλά κάθισε στο πιάνο και μάγεψε.

Παρασκευή απόγευμα τον κάλεσα στο τηλέφωνο για να μάθω πως είναι. Τα έχασα με τα όσα έμαθα. Η επέμβαση έγινε από τον Ζήση Μπουκουβάλα και κράτησε αρκετά καθώς είχε τραυματιστεί και ο τένοντας στο πρόσωπο του συνθέτη. Αν και τον άκουγα εξαιρετικά εξαντλημένο καθώς δεν είχε συνέλθει από την μέθη, μου είπε ότι η πρεμιέρα στην Αθηναΐδα αύριο Σάββατο θα γίνει κανονικά!

Ειλικρινά δεν έχω λόγια… Θα τον δείτε στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» να μιλάει με τον Μένιο Φουρθιώτη και να παίζει πιάνο , παρά τους αφόρητους πόνους. Χαρακτηριστικές ατάκες του «Φίλους – φίδια είχα» και «ζω όπως όλοι οι Έλληνες, λεφτά δεν έχω βγάλει».

Αν μου  περιέγραφαν το περιστατικό και δεν το ζούσα, ναι, δεν θα πίστευα πόσο ο επαγγελματισμός ενός ανθρώπου ξεπερνάει ακόμη και όσα νομίζουμε ότι δεν μπορούμε ν ‘ αντέξουμε!

Απο αυτό το Σάββατο 7 του μηνός, ο σπουδαίος συνθέτης θα παρουσιάζει στον πολυχώρο Αθηναίδα δύο διαφορετικές παραστάσεις:

 

  

 

Το «ΦΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ» είναι ένα μουσικό ταξίδι στις θάλασσες, υπό το φως του φεγγαριού και με την πνοή των 5 ανέμων.

Πρόκειται για ένα μουσικό φάσμα που περιέχει άσματα, τραγούδια και μουσικές που προέκυψαν από τις εσωτερικές ανάγκες του κάθε δημιουργού, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και λόγο. Κατευθείαν από την ψυχή. Γι’ αυτό άλλωστε άγγιξαν, αγγίζουν και θ’ αγγίζουν τις καρδιές μας.

Μουσικές, που όλοι γνωρίζουμε, δοσμένες με τον πιο λιτό τρόπο, αλλά και με μία διάθεση αναδημιουργίας, όπως άλλωστε οφείλει ο μουσικός, που υπηρετεί την μουσική, να πράττει.

Τι δηλώνει ο Στέφανος Κορκολής για την παράσταση, η οποία θα παρουσιαστεί για τρία ακόμη Σάββατα  14/2 – 21/2 – 28/2 Η έναρξη γίνεται στις 10 το βράδυ:

«Κάθε φορά, που μια θάλασσα πλατιά στροβιλίζεται από τους πέντε ανέμους και αρχίζει να χορεύει ένα liebertango, που μεταφέρεται σε δρόμους παλιούς και μετά, με τον γιο του φεγγαριού, να σε νανουρίζει και να σου λέει τρυφερά “ξύπνα αγάπη μου, γιατί κάποια νύχτα σ’ έκλεψε” και όπως αρχίζουν τα παραμύθια “ήτανε μια φορά….” να είναι ένα μουσικό παραμύθι, που να μην τελειώνει, όπως τίποτα δεν τελειώνει στην τέχνη….».

Πρεμιέρα: Σάββατο 07/02.

 

 

Στη δεύτερη συνεργασία του με τον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναϊς, την Κυριακή, ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει μία μοναδική μουσική παράσταση, αυτή τη φορά σε solo piano.  

Με έντονη αυτοσχεδιαστική τάση, ο Στέφανος Κορκολής θα μας ταξιδέψει σε ότι είναι κλασσικό-διαχρονικό στην μουσική, χωρίς σύνορα και ταμπέλες.

Μια μοναδική διαδραστική πιανιστική παράσταση, όπου το κοινό και ο Στέφανος ξεκινούν ένα μουσικό διάλογο και συνθέτουν μαζί μέρος του προγράμματος.  

Έναρξη : 17.30