Η απίστευτη αυτή ιστορία ξετυλίχθηκε στη Βρετανική Κολομβία. Εκεί το 2008 σημειώθηκε το εξής περιστατικό: Ο Peter Jansson, σύντροφος της μητέρας της δεκαεπτάχρονης Alissa Afonina, έχασε τον έλεγχο του ημιφορτηγού του με συνέπεια να ντεραπάρει και να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι η νεαρή μαθήτρια. Ο Jansson, σύμφωνα με όσα γράφονται, είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από την επιτρεπόμενη και επιπλέον δεν είχε μεριμνήσει να αλλάξει τα λάστιχα του οχήματος που ήταν φθαρμένα.

Η Alissa Afonina συνήλθε μόνο επιφανειακά από τον τραυματισμό της. Στην έξοδό της από το νοσοκομείο ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Αντί να είναι συγκεντρωμένη στα μαθήματά της, αντί να μαζεύει τους βαθμούς και τους επαίνους όπως συνέβαινε παλιότερα, η έως τότε αριστούχα μαθήτρια δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις σχολικές υποχρεώσεις της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν μπορούσε να ελέγξει την επιθετικότητά της, ούτε τις σεξουαλικές ορέξεις της. Ούτε συζήτηση πλέον για το όνειρό της να γίνει σκηνοθέτης.

 

 

Για να μην τα πολυλογούμε, το 2013 η Alissa Afonina είχε αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και εργαζόταν στο τομέα των «σεξουαλικών υπηρεσιών» με την ιδιότητα της dominatrix –αυταρχική αφέντρα το λένε οι λαϊκοί. Για τον σκοπό αυτό υιοθέτησε το όνομα Sasha Mizaree. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο δικαστήριο, αυτή ήταν η μόνη διέξοδος που της απέμενε για να σταδιοδρομήσει, αφού οι ακατανίκητες παρορμήσεις της την καθιστούσαν ακατάλληλη για οποιαδήποτε άλλη εργασία.

 

 

Η Alissa Afonina παρουσίασε προφανώς τα επιχειρήματά της με πολύ πειστικό τρόπο. Υπέρ της κατέθεσαν παλιοί καθηγητές της και άνθρωποι που τη γνώριζα παλιότερα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το δικαστήριο τής επιδίκασε το συνολικό ποσό του ενάμισι εκατομμυρίου δολαρίων ως αποζημίωση: 825.000 δολάρια για την απώλεια δεξιοτήτων, 300.000 δολάρια για ψυχική και σωματική οδύνη και 23.000 δολάρια για άλλες βλάβες.

Ο δικηγόρος της ενάγουσας δήλωσε ότι με αυτά τα λεφτά η πελάτισσά του θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της.