Ήρθε αήττητη, έφυγε λαβωμένη. Η… ρωσική αρκούδα που ακούει στο όνομα ΤΣΣΚΑ Μόσχας του δικού μας Δημήτρη Ιτούδη, υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα στην Euroleague από τον φουρτουνιασμένο Ολυμπιακό, που μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν σαν ανταριασμένη θάλασσα που καταπίνει ό,τι… επιπλέει.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρέταξε πανέτοιμη την ομάδα του και οι λόγοι της μεγάλης νίκης είναι οι εξής:

– Ο Ολυμπιακός «πεινούσε» περισσότερο από τo «θηρίο». Ορμούσε στη μπάλα κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό, από την αρχή έως το τέλος του αγώνα.
– Τα ριμπάουντ. Οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν 16 επιθετικά και αυτό φανερώνει τη λογική τους. Να αρπάξουν κάθε «μπάλα» που… αιωρείται.
– Ο Μπράϊαν Ντάνστον πήρε οκτώ επιθετικά και τρία αμυντικά ριμπάουντ, λειτουργώντας σα… τείχος μπροστά στους παίκτες της μοσχοβίτικης ομάδας.
– Η ΤΣΣΚΑ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην πίεση του Ολυμπιακού και πολλές φορές αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται στο κέντρο του γηπέδου για αρκετά μεγάλα διαστήματα. Συνεπώς, έβλεπε το καλάθι με το κυάλι.
– Στο τέταρτο δεκάλεπτο που η ΤΣΣΚΑ συμπλήρωσε τα ομαδικά φάουλ, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πάτησαν «περιοχή». Έτσι, πέτυχαν 15 πόντους με βολές.

Πλέον, η πρόκριση στους 8 επιτεύχθηκε και η πρώτη αποστολή εξετελέσθη.