Την Κυριακή έχει ντέρμπι στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ματς της σεζόν, από το οποίο -πιθανόν- θα κριθούν πολλά. Οι ερυθρόλευκοι προπορεύονται με πέντε βαθμούς, οι οπαδοί του Δικεφάλου έχουν αγοράσει όλα τα εισιτήρια από τη Δευτέρα, μια εβδομάδα δηλαδή πριν από το παιχνίδι, και η αναμέτρηση θα παίξει στις τηλεοράσεις της μισής Ελλάδας.

Η κρισιμότητα, μάλιστα, του αγώνα και ο παροξυσμός των οπαδών των γηπεδούχων έχουν βάλει σε σκέψεις τη διοίκηση του Ολυμπιακού, όσον αφορά τα πρόσωπα που θα ανέβουν στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες δε, θέλουν τον πρόεδρο του πρωταθλητή Βαγγέλη Μαρινάκη να δίνει το παρών στη συμπρωτεύουσα, σε συνέχεια των τελευταίων εκτός έδρας αγώνων που ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου συνοδεύει την ομάδα.

Σκέψη που έγινε γνωστή και προβληματίζει ιδιαίτερα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, η οποία θα έχει συνάντηση -όπως και η πλευρά Μαρινάκη- με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. Ο Μαρινάκης βέβαια δεν έχει σκοπό να οξύνει τα πνεύματα. Θέλει, όμως, να περάσει το μήνυμα στους παίκτες της ομάδας του ότι δεν πρέπει να “φοβούνται” την καυτή ατμόσφαιρα και πως και ο ίδιος είναι δίπλα στην ομάδα για οτιδήποτε συμβεί. Εξ ου και η παρουσία του τον τελευταίο καιρό σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού μακριά από το Γ. Καραϊσκάκης.

Όσον αφορά το θέμα Πουλίδο, στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν ότι υπέστησαν… ήττα. Οι ερυθρόλευκοι “ανακοίνωσαν” πέρυσι στις 15 Μαϊου τον Μεξικανό διά στόματος Μαρινάκη σε ραδιοφωνική συνέντευξη, δεν απέκτησαν πρωτοκλασάτο σέντερ φορ λόγω της σιγουριάς τους για την υπόθεση Πουλίδο στη διαμάχη του πάικτη με την Τίγκρες και τώρα έμειναν στα κρύα του λουτρού, μετά την ανακοίνωση του CAS ότι η μεξικανική ομάδα κέρδισε στη διαμάχη της με τον 23χρονο επιθετικό.

Ευτυχής συγκυρία αποτελεί το αγωνιστικό ξύπνημα του Κώστα Μήτρογλου, διότι οι Μπενίτες και Διαμαντάκος (πολύ περισσότερο) κολυμπούν ακόμα στα ρηχά του λιμανιού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, πάντως, αναζητεί τους λόγους που οι συνεργάτες του εμφανίζονταν σίγουροι για την αίσια κατάληξη της μεταγραφής, σε τέτοιο βαθμό που ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς σέντερ φορ-κανόνι, με δεδομένο ότι ο Μήτρογλου προερχόταν από κακή σεζόν με τη Φούλαμ. Οι γνωρίζοντες λένε πως όσοι τον διαβεβαίωναν για το θέμα Πουλίδο, είναι “τυχεροί” που ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη Super League με μια σχετική απόσταση ασφαλείας.