Η Δέσποινα Μοιραράκη δεν είναι μια απλή πετυχημένη επιχειρηματίας. Η Δέσποινα Μοιραράκη δεν είναι μια διακεκριμένη τηλεπερσόνα, μοναδική στο είδος της. Η Δέσποινα Μοιραράκη είναι απολύτως ταυτισμένη στην συνείδηση και στο υποσυνείδητό του λαού μας σαν το «Δεσποινάκι της χλιδής»! Το γράφω αυτό γιατί αν και κατόρθωσε με την δουλειά της να ζει άνετα, το πλατύ κοινό την ένιωθε σαν το “κορίτσι της διπλανής πόρτας” που σημαίνει ότι αν είχες ξεχάσει ν’ αγοράσεις λεμόνια για να αβγοκόψεις τους λαχανοντολμάδες, άνετα η Δέσποινα θα σου έδινε όχι ένα λεμόνι, αλλά και την λεμονιά μαζί.

Καταρχήν, το κοινό που την λατρεύει τα τελευταία 25 χρόνια και παρακολουθεί τις συλλεκτικές εκπομπές της απ‘ όπου κι αν προβάλλονται, είναι εξαιρετικά συμφιλιωμένο με τις μικρές τσαχπίνικες υπερβολές μεγαλείου που υιοθέτησε  η υπέροχη Δέσποινα Μοιραράκη, όπως όταν κατά την διάρκεια του γάμου της (μια τελετή που κάλυψε ο εξαιρετικός σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ) είχε επιλέξει να στρώσει το δρόμο, το δρομίσκο και το προαύλιο της εκκλησίας με μπουχάρες κατακόκκινες, με το πέλος να ξεπερνάει σε πάχος τα τρία δάχτυλα του Ζαμπίδη και όχι δικά μου!

Και επειδή ο γάμος της μεταδόθηκε απο το τηλεοπτικό κανάλι STAR, με παρουσιαστή τον Αιμίλιο Λάτσιο, ας θυμηθούμε εικόνες από μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ζωή της συγκεκριμένης κυρίας. (Θα δείτε επίσης όλη την έκταση γύρω απο την εκκλησία στο Καβούρι, στρωμένη με χιλιάδες μέτρα μπουχάρα…)
 

https://www.youtube.com/watch?v=rpz_u0DFaBs

 

Γράφω για εκείνη και θαρρώ ότι είναι πρόσφατες οι μνήμες που λίγα χρόνια πριν, ερωτευμένη κι ακόμη ανύπαντρη με τον λεβέντη σημερινό σύζυγό της, αποκάλυψε στις κάμερες ότι ο άντρας της ζωής της, ο οποίος ήταν κυβερνήτης φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού, μια μέρα που γνώριζε ότι εκείνη έκανε ηλιοθεραπεία στην Ψαρού, έκανε μια μικρή παράκαμψη πορείας και μπήκε στον συγκεκριμένο κόλπο για να της κάνει surprise!

Τι να πρωτοθυμηθώ για την Δέσποινα; Θυμάμαι όταν τηλεοπτικά συνεργεία έμπαιναν στο σπίτι της και εκείνη ξεναγούσε τους δημοσιογράφους στο μπουντουάρ της και στον ειδικό χώρο φύλαξης ρούχων και παπουτσιών

Αυτή λοιπόν η γυναίκα, που μετά το πρώτο της διαζύγιο έπιασε «κυριολεκτικά την ζωή από τα κέρατα» και που με την φωνή της (που νόμιζες ότι παρουσίαζε ρετσιτατίβο με τελικό σκοπό να φτάσει σε Άρια) αποθέωνε τους κόμπους, το μέγεθος, το μήκος και τα χρώματα (χρώματα που τα παρουσίαζε περισσότερο αποθεωτικά από τον Ρέμπραντ  όταν δημιουργούσε την «Νυχτερινή Περιπολία») έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη στο περιοδικό YOU!

Μάθαμε λοιπόν ότι την περίοδο της κρίσης, η «χαλού» της καρδιάς μας έφτασε να τρώει μαζί με τον σύζυγό της δυο μέρες συνεχόμενες φακές, να μην έχει 1 ευρώ στο πορτοφόλι της, ενώ αποκάλυψε ακόμη ότι έπαθε και τριχόπτωση!

Σημειολογώντας την συνέντευξή της, θεωρώ ότι αποθεώνει την στρατηγική του συζύγου της, ο οποίος ως στρατιωτικός δεν παρέλειπε να της θυμίζει ότι «κερδίσαμε μια μάχη. Σιγά-σιγά κερδίζεται κι ο πόλεμος».

Όσον αφορά το διατροφικό πρόγραμμά της, που συμπεριλάμβανε όπως είπαμε φακές δις την εβδομάδα, έκανε πολύ καλά και επιχειρηματολόγησε τους λόγους που το συγκεκριμένο όσπριο πρωταγωνιστούσε στην ζωή της. (Αν και δεν διευκρίνισε αν οι φακές ήταν «ορφανές» ή όχι. Η γιαγιά μου, όταν έλεγε ότι θα τρώγαμε «ορφανές» φακές, εννοούσε εκείνες που ήταν μαγειρεμένες χωρίς λάδι και ντομάτα. Κάθε Μεγάλη Παρασκευή, το συγκεκριμένο πιάτο είχε την τιμητική του.)
 

 

Είπε λοιπόν η υπέροχη Δέσποινα ότι επέλεγε φακές, γιατί ως εναλλακτικό πιάτο φαγώσιμο ήταν μόνο  τα …χαλιά και τα ακίνητα. Αμ δεν το ξέρουμε Δέσποινά μου, ένα κιλίμι στην σούβλα κανένας στον κύκλο μου δεν αποπειράθηκε να φάει, αν και αρκετοί μια νερόσουπα την έφαγαν για βραδινό, ρίχνοντας μέσα λίγο πιπέρι και λεμόνι.

Ο λαός μας όμως πιστεύει ότι «αν τριτώσει το κακό», το κάρμα το καταραμένο εξατμίζεται. Η τριχόπτωση ήταν το «τρίτο χτύπημα» για την Δέσποινα. Και σε αυτό το σημείο στάθηκε τυχερή, καθώς τα μαλλιά της έμοιαζαν πάντα πιο πυκνά και από του τσολιά της Ελληνοφρένειας…

Όπως και να έχει, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ποτέ οι φάσεις της ζωής της Δέσποινας Μοιραράκη δεν μας άφησαν αδιάφορους…