Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ήταν σαφέστατη μετά τον αποκλεισμό από την Ξάνθη στο Κύπελλο. Όποιος δεν ματώσει, θα πάει σπίτι του, ακόμα κι αν υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου. Ήδη τα πρώτα μηνύματα εστάλησαν με τον Νάνο να μην είναι στην αρχική ενδεκάδα κόντρα στον Πλατανιά και τον Δώνη να μένει εκτός αποστολής.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθαρίζει ότι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει με τον Αναστασίου στο τιμόνι. Ο 41χρονος τεχνικός με τη σειρά του, προανήγγειλε αλλαγές για την επόμενη σεζόν, αλλαγές που -σύμφωνα με τη δήλωσή του- δεν θα είναι φειδωλές.

«Στο τέλος της δεύτερης σεζόν η ομάδα θα χτιστεί ξανά σε πιο σωστές βάσεις με κάποιες προσθήκες ώστε να ανέβει επίπεδο», είπε στα βραβεία του ΠΣΑΠ και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να έχεις επιτυχία. Σίγουρα πρέπει να δουλεύεις και να εξελίσσεσαι. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Δεν μπαίνεις μέσα και κερδίζεις. Αν ήταν έτσι, όλοι θα κέρδιζαν. Στην Ευρώπη δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε αλλά με εξαίρεση ένα ματς ήμασταν ανταγωνιστικοί. Στο Κύπελλο θέλαμε να πάμε τελικό, ήταν μια κακή στιγμή με την Ξάνθη. Δεν ήμασταν καθόλου ανταγωνιστικοί. Δεν έχει σημασία να λέμε για δικαιολογίες. Η ομάδα αντέδρασε γρήγορα, η ομάδα βελτιώνεται, στο πρωτάθλημα έχουμε πορεία καλύτερη από πέρυσι».