Είναι ένας από τους καλύτερους ξένους που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Από αυτούς που ο Ελληνας φίλαθλος μπορεί να καυχιέται ότι τον είδε από κοντά. Απόδειξη η μεταγραφή που πήρε και η πορεία που διαγράφει στο αγγλικό πρωτάθλημα, την περίφημη Premier League ή αλλιώς το καλύτερο του κόσμου, με τη φανέλα της Εβερτον.

Ο λόγος γίνεται για τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος μίλησε για την καψούρα του, τον Ολυμπιακό. «Δεν μπορώ να ξέρω αν θα γυρίσω στον Ολυμπιακό και πότε αλλά η αλήθεια είναι, όπως λέω πάντα, ότι θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να το κάνω. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα τα φέρει η ζωή και τι επιφυλάσσει το μέλλον, ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή, οπότε είναι δύσκολο να το προβλέψουμε με σιγουριά. Είναι όμως κάτι που θέλω», είπε στην ιστοσελίδα contra, με το χέρι στην καρδιά.

Πιο κάτω γίνεται ακόμα… καλύτερος καθώς αποκαλύπτει τα δάκρυά του λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για το Λονδίνο και στη συνέχεια για το Λίβερπουλ.«Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη και φορτισμένη στιγμή για μένα. Εκτός του ότι ήμουν πολύ καλά στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, είχε μόλις γεννηθεί ο γιoς μου εκεί και αισθανόμουν υπέροχα. Το ίδιο ίσχυε και για την οικογένεια μου που είχε εγκατασταθεί και αγαπούσε την Ελλάδα. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να φύγω. Έκλαψα πολύ. Δεν μπορούσα να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο για Αγγλία. Κόντεψα να το χάσω. Δίστασα πολλές φορές. Αγαπούσα και με αγαπούσαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που μου φαινόταν αδύνατο να το κάνω. Τελικά φαίνεται ότι έπρεπε να γίνει για να μπορέσω να εξελιχθώ, να δοκιμαστώ σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και αυτό είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν μετανιώνω που τελικά συνέβη. Αλλά και τώρα που το σκέφτομαι θυμάμαι πόσο δύσκολο μου ήταν. Στενοχωριέμαι πολύ και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Δεν πρόλαβα να πω αντίο ούτε στους συμπαίκτες μου αλλά ούτε στον κόσμο του Ολυμπιακού. Όταν το σκέφτομαι φορτίζομαι πολύ ακόμα και τώρα».

Eμείς λέμε μακάρι. Όποιος αγαπάει τη μπάλα, λατρεύει και τους εραστές της…