«Καλή η νίκη και μπράβο στους αθλητές που την κατακτήσανε, αλλά ο φετινός στόχος είναι η αξιοποίηση των Ελλήνων στους οποίους επενδύσαμε και δυστυχώς βλέπω ότι επιδεικτικά αυτό δεν γίνεται. Είμαι πολύ προβληματισμένος».
 
Τάδε έφη Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αμέσως μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γαλατάσαραϊ για την Ευρωλίγκα. Πολλοί αναρωτήθηκαν για το λόγο που ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έβγαλε τα… απωθημένα του μετά από μια καλή στιγμή της ομάδας, ωστόσο υπάρχει εξήγηση για όλα. Το αφεντικό της ομάδας πιστεύει πολύ στο όραμά του και στην αξιοποίηση των μικρών Ελλήνων καλαθοσφαιριστών. Αυτός ήταν και ο λόγος που το καλοκαίρι απέκτησε ό,τι καλύτερο υπήρχε στην αγορά.
 
Υπενθυμίζουμε ότι Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιώργος Παπαγιάννης, Αντώνης Κόνιαρης και Μιχάλης Λούντζης πήγαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για να βρουν τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Διαμαντάκο. 
 
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βλέπει, λοιπόν, ότι από τους παραπάνω, μόνο οι δύο περιλαμβάνονται στο σχέδιο που έχει ο ίδιος για το παρόν και το μέλλον της ομάδας του.
 
Συγκεκριμένα: Ο Μποχωρίδης πήγε στον Παναθηναϊκό και με δουλειά απέδειξε πως έχει θέση. Με τον Αρη ο 20χρονος άσος έκανε 28 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της σεζόν 2013-2014 έχοντας μέσο όρο 7,1π., 2,7ρ., 1,5ασ. σε 22 λεπτά συμμετοχής. Με το τριφύλλι στο στήθος έχει μέχρι στιγμής 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 9 στην Ευρωλίγκα. 
 
Ο Χαραλαμπόπουλος παίρνει κι αυτός ευκαιρίες. Ο γεννημένος το 1997 έχει 19 συμμετοχές με τη διαφορά ότι έχει 11 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και 8 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.
 
Οι υπόλοιποι δεν έχουν πάρει τόσο χρόνο συμμετοχής. Ο Γιώργος Παπαγιάννης μπορεί να μην έχει παίξει στην Ευρωλίγκα, όμως έχει 3 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο άλλος σέντερ της ηλικίας του, Γιώργος Διαμαντάκος έχει 1 στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη. Ο Αντώνης Κόνιαρης έχει αγωνιστεί μία φορά στο πρωτάθλημα και μία στην Ευρωλίγκα. Ο Λούντζης έπαιξε μία… και καλή στο πρωτάθλημα. 
 
Απ’ ότι φαίνεται, τα παραπάνω δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν αλλάζει εύκολα τα πλάνα του. 
 
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τον ίδιο λόγο είχε επικαλεστεί όταν αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Αργύρη Πεδουλάκη.