Κύριε Βαρουφάκη μου; Μη μου αρχίζετε και εσείς τις «Ράτκες» και τις σαμπάνιες…

O υπουργός, ο εφοπλιστής, η πλούσια, η Κεφαλογιάννη και η γαλλική σαμπάνια.

Κύριε Βαρουφάκη μου; Μη μου αρχίζετε και εσείς τις «Ράτκες» και τις σαμπάνιες…

O υπουργός, ο εφοπλιστής, η πλούσια, η Κεφαλογιάννη και η γαλλική σαμπάνια.


Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ με πλήθος σχολίων, αναφορών και εμπνευσμένων φωτογραφιών σε φωτομοντάζ, έκανε το γύρο του διαδικτύου. Κάτι το πολυτελές ρεστοράν «Ράτκα», με τη δική του ιστορία, κάτι η σαμπάνια, κάτι οι αβροφροσύνες με τους ζάμπλουτους της χώρας του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, ανησύχησαν τους υποστηρικτές του και ενίσχυσαν τη δυσφορία όσων στέκονται στο θεωρητικό του αντίποδα.

Ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ έγραψε: «Αφού αντικατέστησε εν μια νυκτί τη λιτότητα με τον λιτό βίο και προέτρεψε όλους τους Έλληνες να κάνουν λιτό βίο και να εγκαταλείψουν τις Πόρσε, ο «τσάρος» της Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης πήρε τη σύζυγό του Δανάη για δείπνο στο πολυτελές εστιατόριο του Κολωνακίου «Ράτκα». Ήταν σχεδόν αμίλητος και ούτε ενδιαφέρθηκε να πιάσει κουβέντα με την πρώην του Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (που βρισκόταν εκεί με τον σύζυγό της). Κινητοποιήθηκε όμως, επιδεικνύοντας πόσο καλά αντανακλαστικά έχει, όταν η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, που είναι χρόνια φίλη της συζύγου του, πήγε να  τη χαιρετήσει και, ευρισκόμενη σε απόσταση αναπνοής από τον νέο «τσάρο», δεν γνωρίζω τι έπαθε βλέποντάς τον, αλλά σκόνταψε κάνοντας μια μεγαλοπρεπή... τούμπα, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί στα πόδια του υπουργού. Ο κ. Βαρουφάκης τη βοήθησε ευγενικά να σηκωθεί, ρώτησε αν χτύπησε και συνέχισε να απολαμβάνει το κόκκινο κρασί του (συνοδεία τυριών και αλλαντικών) με τη σύζυγό του. Η δεύτερη φορά που σηκώθηκε ήταν όταν κατέφθασε στο τραπέζι του μια ακριβή γαλλική σαμπάνια, μάρκας ΜΟΕΤ. Το γκαρσόνι τον πληροφόρησε ότι την προσφέρει ο εφοπλιστής Λαιμός (που καθόταν σε παρέα μαζί με την Ηρώ Κόβα). Ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνο την αποδέχθηκε ευχαρίστως, αλλά πήγε στο τραπέζι του εφοπλιστή, τον ευχαρίστησε, τον ασπάσθηκε και εν συνεχεία (τι να κάνει ο άνθρωπος;) ασπάσθηκε και την κυρία Κόβα. Αυτό θα πει... λιτός βίος!»

Κύριε υπουργέ μας, όπως έχει πάει το πράμα, να προτιμάτε διπλόπιτο στον «Κάβουρα» στα Εξάρχεια και αυτό στα όρθια, γιατί ως λαός, ούτε το λάδι για πίτα δεν έχουμε. Και από σαμπάνιες, μόνο το θόρυβο θυμόμαστε και τα κατρούτσα μας αδειάσανε…

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα