Φελίπε Σαντάνα λοιπόν. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού της Σάλκε, αφού τις τελευταίες μέρες η υπόθεση Νέτο είχε κολήσει, λόγω εσωτερικών ζυμώσεων στη Ζενίτ.

Οι πρωταθλητές έκλεισαν γρήγορα έναν παίκτη που ανήκει σε καλύτερο… γκρουπ δυναμικότητας από εκείνο του Νέτο, αλλά και από εκείνο του Νοβαρέτι. Και το κυριότερο είναι ότι αποκτούν έναν παίκτη που ταιριάζει πολύ στα χαρακτηριστικά του Βίτορ Περέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρολεύκων έχει σαν αρχή και τέλος στο παιχνίδι του, τη σφιχτή άμυνα και τη στιβαρή διάταξη των 11 που έχει παρατάξει στο γήπεδο. Με αυτά τα δεδομένα, ο Σαντάνα θα ενσωματωθεί γρήγορα στη μπάντα του Ολυμπιακού. Και θα βοηθηθεί αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει με το ίδιο σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο. Διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα βγει χαμένος.

 

 

Ο ύψους 1.94 Βραζιλιάνος, δεν είναι για ανοιχτό γήπεδο. Αν εκτεθεί από τα μπακ ή οι μπροστινοί μέσοι αφήσουν κενούς χώρους, θα βρεθεί σαν πεταμένος στην ανταριασμένη θάλασσα χωρίς σωσίβιο. Γι’ αυτό τον επέλεξε ο Περέιρα και δεν βρισκόταν στα πλάνα του πιο επιθετικογενούς και αλέγκρου Μίτσελ.

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή σε ιδανική ηλικία (28 ετών) και με παιχνίδια σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Μπουντεσλίγκα. Το κακό είναι ότι πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και φέτος μετράει μόλις έξι συμμετοχές.

 

 

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έκανε μεταγραφή με ονοματεπώνυμο σε ένα χώρο που πονούσε. Και αυτό μόνο θετικά μπορεί να αποτιμηθεί. Για αρχή τουλάχιστον…