Αυτό έλειπε να μην ασχοληθούμε με το τι φορέθηκε, από ποιους και ποιες τόσο κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής υπουργείων, όσο και κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας…

Καταρχήν, κομμουνισταί και μη, υπέγραψαν όλοι και όλες με mont blanc. Αυτό που ήταν εξόχως εντυπωσιακό ήταν που ο Δημήτρης Στρατούλης, υπέγραψε με τόσο «εργατικό» τρόπο που σχεδόν «έστυψε» την πένα στο χαρτί. Η τζίφρα του ήταν πολύ μικρή μεν, αλλά πίεσε την mont blanc με τόσο άχτι που στο τεστ αντοχής υλικών κέρδισε η πέννα!

Μια γενική παρατήρηση που αφορά την ενδυματολογική άποψη της νέας κυβέρνησης, είναι ότι οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πάρει διαζύγιο με τις γραβάτες. Σε προσωπικό επίπεδο επικροτώ, μόνο που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τους εργαζόμενους σε καταστήματα που πουλούν γραβάτες.

Ο νέος υπουργός εργασίας Πάνος Σκουρλέτης εμφανίστηκε στην τελετή παραλαβής υπουργείου του με αμπέχονο. Σωστή επιλογή ενδυματολογική αν λάβουμε υπόψη και το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί, όπως και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (βροχή και υγρασία).
 

 

Ο παρά τω Πρωθυπουργώ κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκτός του ότι είναι fit, συνδύασε σακάκι με τζιν παντελόνι, στυλ που το υιοθετούσε και ο Αντρέας Λοβέρδος συχνά-πυκνά. Το τζιν πάντως θα το προτιμούσα να μην είναι ξεβαμμένο.
 

.

 

Ο νέος τσάρος της οικονομίας, κύριος Γιάνης Βαρουφάκης, επέλεξε να συνδυάσει γκρι σκούρα πουκαμίσα έξω από το παντελόνι. Ελεύθερο look δηλαδή που αν τον έβλεπα και δεν ήξερα το αντικείμενο εργασίας του, μπορεί και να τον θεωρούσα αρχιτέκτονα ή διευθυντή πωλήσεων σπάνιων ειδών καπνιστού σε κατάστημα του Μονάχου!
 


 

Ο νέος υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης έφτασε στο προεδρικό με το «παπάκι» του φορώντας κράνος.
 

 

Η κυρία Νάντια Βαλαβάνη αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών, εντελώς άβαφη, ούτε καν λίγο λιπ γκλος στα χείλη, με τα ίδια ρούχα με τα οποία εμφανίστηκε το πρωί στο MEGA, που παρέπεμπε σε λίγο πιο εξελιγμένο look της Αλέκας Παπαρήγα.
 

 

Ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης, νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διατροφής. Τσιτώσανε τα πουκάμισα και ουρλιάζανε οι κουμπότρυπες, κύριε Βούτση μου, νομίζω ότι ένα δίκιο το έχω, ε; 
 

 

Η κυρία Έλενα Κουντουρά ήταν εξαιρετική. Λευκό σακάκι, μαύρο παντελόνι, εξαιρετικά ελαφρά μακιγιαρισμένη και χωρίς κοσμήματα στα χέρια της. Ο κύριος Τέρενς Κουίκ, ντυμένος σαν έτοιμος να εκφωνήσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.Τέλειος! Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά με μαλλί «φωτιά» και με σακάκι με άσπρες και μαύρες στάμπες, από μπουκλωτό ύφασμα που «δεν κόβει», αλλά προσθέτει σε πόντους.
 

 

Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου διάλεξε παντελόνα σε χρώμα φούξια και ένα ημίπαλτο λαχανοπορτοκαλί.  Για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και με δεδομένο ότι ο φακός προσθέτει 7 έως 8 κιλά, τα έντονα χρώματα σε διχρωμία δημιουργούν θεματάκια. Προτείνω να επιλέγει στο εξής μονόχρωμα και λίγο πιο… ρευστά ρούχα.
 

 

Και αφήνω τελευταίο τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του οποίου τόσο ο σωματότυπος, όσο και το στυλ δεν ταιριάζουν με τόσο συντηρητικής κοπής κοστούμια