Το νέο σόκαρε όλη την Τουρκιά και σύντομα διαδόθηκε σε όλο τον πλανήτη. Έναν πλανήτη που αρκετοί πια απ τους κατοίκους του, δείχνουν να μην αντέχουν άλλο την αδικία, την κακία, την απανθρωπιά, την αδικία, την εκμετάλλευση, την άσκηση εξουσίας πάνω στον αδύναμο!

Γνωστή και διακεκριμένη διεθνώς, η φίρμα των Burger King, γνωρίζει στην Τουρκική εκδοχή της, μια άσχημη διασημότητα, μιας διευθυντής μεγάλου καταστήματος της, φέρθηκε φρικτά. Ένα μικρό αγόρι, πρόσφυγας από τη Συρία, γλιτώνοντας απ τον πόλεμο και έχοντας ζήσει την σκοτεινιά των ανθρώπων μέσα απ τον θάνατο, τον φόνο, την βία, την ορφάνια, μπήκε πολύ πεινασμένο στο μεγάλο, λουσάτο, μοντέρνο κατάστημα των Burger Kings. Χορτασμένοι και καλοθρεμμένοι οι πελάτες είχαν αφήσει στους δίσκους τους, τα αποφάγια τους. Ο μικρούλης Σύριος, άρχισε, κρυφά και μαζεμένα να τρώει τα απομεινάρια των πλούσιων γευμάτων. Ο διευθυντής μόλις τον αντιλήφθηκε, ρίχτηκε πάνω του με πρωτοφανή βαναυσότητα και κακία. Άρχισε να τον χτυπάει, να τον βρίζει και να τον σέρνει στην έξοδο, όπου τον παράτησε αιμόφυρτο.



 

Πελάτες που βρίσκονταν στο μαγαζί, τα έχασαν απ την αγριότητα του ενηλίκου, κατά τα άλλα και σημαντικού διευθυντή. Κάποιοι φώναξαν στον διευθυντή, κάποιοι άλλοι έτρεξαν σε βοήθεια του αγοριού, ενώ αρκετοί φωτογράφισαν τη σκηνή, δημοσιοποίησαν την πράξη στα κοινωνικά δίκτυα και ενημέρωσαν τα ΜΜΕ.

Η βίαιη συμπεριφορά ενός στελέχους που χαμογελά σε αφεντικά, πελάτες και όλους όσοι έχει ανάγκη, ενώ ξεσπά απάνθρωπα σε ένα απροστάτευτο, πεινασμένο, ταλαιπωρημένο παιδάκι, έκανε έξαλλους τους περισσότερους από εκείνους που έμαθαν την πράξη. Μόλις ενημερώθηκε η εταιρία απέλυσε τον διευθυντή, σχεδόν αμέσως και ζήτησε δημόσια συγγνώμη αλλά τόνισε πως η παγκόσμια φίρμα δεν  σκοπεύει να αποζημιώσει το μικρό αγόρι.

Η κοινή γνώμη και πάλι θορυβήθηκε. Ένας οικονομικός κολοσσός, διασκεδάζει τις εντυπώσεις με δημόσιες μεταμέλειες και απόλυση για το θεαθήναι, αλλά δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της κακοποίησης ενός παιδιού από τον υπάλληλο της. Χρήστες των social media κάλεσαν σε μποϊκοτάζ απέναντι στην εταιρία, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται έξω απ το κατάστημα, πετώντας κόκκινες μπογιές στην είσοδο του.

Και είναι αυτή η όλο κακότητα ιστορία, η απόδειξη πως ο Διάβολος δεν είναι αναγκαίος, αλλά η ανθρωπότητα, από μόνη της, είναι ικανή για κάθε, μα κάθε κακία…