Τη Δευτέρα ο Μάρκους Μπεργκ υπογράφει στον Παναθηναϊκό το νέο του συμβόλαιο και, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα παραμείνει με το τριφύλλι στο στήθος μέχρι το 2018.


Ο Σουηδός στα δύο χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας, έχει αποδειχθεί ένας από τους καλύτερους παίκτες της Super Leage, και αναμφίβολα ο πιο ικανός σέντερ φορ του πρωταθλήματος.

Για το νέο του συμβόλαιο, λοιπόν, και για τα ωραία γκολ που θα συνεχίσει να γράφει, “πήραμε” το νούμερο της φανέλας του, το 9, και σκεφτήκαμε τους λόγους που τον γουστάρουμε.


Πάμε:

1.Είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού.
2. Είναι ο καλύτερος σέντερ φορ του ελληνικού πρωταθλήματος από τη στιγμή που πάτησε ελληνικό χόρτο.
3. Είναι ήπιων τόνων και δεν έχει προκαλέσει ποτέ. Ούτε μέσα, ούτε έξω από το γήπεδο.
4. Γουστάρει Ελλάδα. Όχι τόσο το πρωτάθλημα (λογικό), αλλά τη χώρα (ακόμα πιο λογικό).
5. Βγάζει τα λεφτά του στο γήπεδο και με το παραπάνω. Ο Σαβιόλα πέρυσι εισέπραττε τα διπλάσια και η σύγκριση στο γήπεδο είναι ατυχής.
6. Μας αρέσει η γυναίκα του, η Ζοζεφίν.

 


7. Ακόμα και 15 λεπτά να παίξει, όπως στην Ξάνθη, θα γλιτώσει τον Αναστασίου.
8. Για τη φιλοσοφία του: «Το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να σημαίνει πολλά για μένα, όχι όμως τα πάντα. Τώρα ξέρω πως κάποιος με περιμένει στο σπίτι. Η Ζοσεφίν και η κόρη μου».
9. Ξέρει ποιος είναι. Όπερ, θεωρεί μεγαλύτερο προτέρημά του τις τοποθετήσεις του μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ξέρει που να βρίσκεται για να πάρει τη σωστή πάσα και τι να κάνει για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.