Εκλογές, χειμωνιάτικες, 2015. Οι πιο κρίσιμες –λέει- μετά την Μεταπολίτευση. Μια Ελλάδα να μετράει κέρματα και να πωρώνεται πολιτικά, όπως μετά τη Χούντα. Αγέλαστα πρόσωπα στους δρόμους, αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, παρατημένα σε μίζερες αυλές και αδιέξοδα. Σκόνη και σέπια καφέ – γκρι παντού, σαν σύννεφο απ’ την Αφρική να ‘ρθε και να τα σκέπασε όλα. Ζόρια. Στριμώγματα. Προσωπικοί απολογισμοί ήττας και λαθών. Οριακές περιπτώσεις. Άστεγοι. Συσσίτια. Κρύος χειμώνας, παγωνιά. «Να κάνω και εγώ κάτι να βοηθήσω» ή «που να πάω να βοηθηθώ»; Όλοι λίγο, πολύ ή περισσότερο παίρνουν την κάθε μέρα στα σοβαρά, χωρίς πολλά περιθώρια ελαφρότητας. Η εθνική μας εφηβεία είναι παρελθόν! Το δικαίωμα στην ανουσιότητα, ήταν παγίδα και δεν έπρεπε να το επικαλεστούμε ποτέ. Ναι, ενοχοποιημένα να χαζέψουμε λίγο, να ξεχαστούμε, να κάνουμε πως το πρόβλημα είναι εδώ, αλλά για λίγο του ρίξαμε μια κουβέρτα απάνω του και δεν το βλέπουμε! Τηλεόραση παρηγοριάς και ψυχαγωγίας! Ένας κόσμος πίσω μας…   

Χαζοτράγουδα, χοροί, ανεμελιά πιεσμένη στα όρια της υστερίας, ρηχότητα, θέματα τραβηγμένα απ’ τα μαλλιά της βλακείας, μόδες για πλούσιες νοικοκυρές που δεν υπάρχουν, αποτριχώσεις, κουτσομπολιά ανακυκλωμένα, χιούμορ που ο Θεός να το κάνει, εμφανίσεις του μίνι και του 15ποντου τακουνιού και με ό,τι γυαλίζει για κραυγαλέα σεξουαλικότητα της μασημένης τσιχλούφουσκας και των νάιλον εσωρούχων να φαίνονται! Αδιόρθωτες εμμονές όλο θριαμβολογία για τα νούμερα τηλεθέασης που σε ποιον αφορούν  και ποιους καταγράφουν αναρωτιέσαι… Αυτό γενικά είναι το πλαίσιο της σε σελοφάν τυλιγμένης μας τηλεοπτικής μιζέριας των χτυπητών χρωμάτων σε φτηνά υλικά. Το νέο θέμα κορδέλα που αναμασιέται αφορά σε σκούφιες και μπερέδες και φύκια για μεταξωτές κορδέλες…

Σκάνδαλο και καταστροφή! Η Δέσποινα Βανδή φοράει την ίδια τουαλέτα για το «The Voice» που θα ξεκινήσει, την οποία φόρεσε και η Κατερίνα Στυκούδη στην εμφάνιση της ως βετεράνος του «Dancing with the stars»! Βοούν οι τηλεοράσεις της ψυχαγωγίας. Αναλύουν την δαντέλα, αναζητούν την ηθική του στριφώματος και την καταστροφή του ομοίου ντεκολτέ! Συγκρίνουν ποια το φόρεσε καλύτερα! Εδώ έχουμε πεθάνει και απλά αργούμε να πέσουμε στο έδαφος και αυτοί λύνουν κορδελάκια από παλιούς κορσέδες και κάνουν επίκεντρο το περιττό!  

Και οι πλέον επιτυχημένοι της ψυχαγωγίας, στο «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1,  δεν θα  μπορούσαν να μην αναλύσουν την ηθική του κομπενιζόν! Αλλοίμονο! Η Σάσα Σταμάτη έκανε μια αποκάλυψη στην εκπομπή σχολιάζοντας ότι το κόκκινο φόρεμα των εξαίρετων, αλήθεια, καλλιτεχνών MIRO που επέλεξε να φορέσει η Δέσποινα Βανδή στο «The Voice 2», είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που φόρεσε η Κατερίνα Στικούδη στο «DWST».

Ο Γιώργος Λιάγκας, δε, ως ειδικός και στη μόδα, ως fashion blogger Κορωπίου και περιχώρων, αλλά και ως εκτιμητής ερμηνευτικών αξιών, απέδωσε δικαιοσύνη: «Είναι λάθος των σχεδιαστών! Δεν έπρεπε να το κάνουν αυτό και δικαίως είναι στεναχωρημένη η Δέσποινα, και επειδή είναι ένα πρώτα ονόματα, ενώ η Στικούδη, δεν είναι, άρα αισθάνεται αδικημένη η Βανδή». Δεν ξέρω αν αισθάνεται η Βανδή αδικημένη, εγώ ως τηλεθεάτρια πάντως αισθάνομαι απηυδισμένη! Έχει σημασία να ασχολείσαι με το ποια είναι καλοντυμένη και ποια όχι, τι φόρεσαν στις κοσμικές εκδήλωσης κάποιες κύριες και τι ξέχασαν να φορέσουν εντελώς, αλλά και τα «ατυχήματα» των δημοσίων εμφανίσεων, μπορούν μόνο να εντείνουν τη δυσφορία της μέσης τηλεθεάτριας που δεν έχει να αγοράσει παλτό, που τα καθημερινά της παπούτσια έχουν τρύπες, που είναι πλύνε – βάλε τα ρούχα της για το γραφείο της και που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα για αυτήν και για την οικογένεια της.

Οι δαντέλες που έντυσαν τις κύριες για ένα γύρισμα και μια εμφάνιση είναι σα ραπανάκια για την όρεξη ενός κόσμου που νομίζει ακόμα πως οι καλτσοδέτες του αποτελούν το κέντρο του σύμπαντος! Και είναι τόσο παλιά η ιστορία, όσο την περιέγραφε ο Αίσωπος, αυτός ο σοφός δούλος, κάποτε, απ’ τη Φρυγία για τη μύγα που καθόταν πίσω στο άρμα και κοίταζε το δρόμο για να αυτοθαυμαστεί: «πω-πω, σκόνη που σήκωσα»!